vrijdag, maart 29, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Lustrumjaar nadert voor LSVV'70

Lustrumjaar nadert voor LSVV’70

-

50 jaar geleden gebeurde er iets wat niemand had voorzien. Naast de geboorte van de plaatselijke studentenvoetbalclub LSVV´70 in Leiden, mocht Nederland ook het Eurovisie Songfestival organiseren. Lenny Kuhr kreeg met het liedje De Troubadour 18 punten. Evenveel als Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Nederland trok aan het langste eind in de loting en in 1970 werd in RAI Amsterdam het Eurovisie Songfestival gehouden. Het werd met 12 deelnemende landen de dunste bezetting sinds 1959. 50 jaar later mag Nederland opnieuw het Eurovisie Songfestival organiseren, na het ongekende succes van Duncan Lawrence. Dit keer is Ahoy Rotterdam de plaats waar het moet gebeuren. De vraag is hoeveel toeschouwers hierbij aanwezig zijn, want 2020 is ook het jaar van het 10e lustrum van LSVV´70!

Verschillende hoogwaardigheidsbekleders hebben al aangegeven het Songfestival te willen latenschieten voor het lustrum van LSVV: Henri Lenferink, Simon Cziommer, Karel Stolker, Alexander Pechtold, Jens Toornstra, Maxima en Wim Rijsbergen. Opperbaas Wietse Jelles zal zijn heuse connecties gebruiken om zoveel mogelijk mensen uit te nodigen. Gerucht gaat dat Danielle van de Donk wellicht wel aanwezig zou zijn.

Ook de oude garde van LSVV, die het songfestival in 1970 nog hebben meegemaakt, zullen er volgend jaar bij zijn. Spelers die bij de oprichting aanwezig waren tot en met de meest jonge aanwinsten van de club. Onze praeses Pensionado / Nestor van LSVV Job Weststrate zal hiervoor zorgen.

Wie financiën zegt, zegt John Koesveld. Jarenlang heeft deze man aan het financiële huis van LSVV gebouwd. Hij is de uitstekende man om de miljoenen sponsorgelden die binnenkomen in goede banen te leiden.

Een lustrum zonder bier is geen lustrum. Op elk veld zal er een bar en een karaoke set staan. Lorena Vargas Navarro zal ervoor zorgen er genoeg te drinken en te zingen is.

Om de gemiddelde leeftijd van de lustrumcommissie wat te drukken, sluit Marc Hennen zich als laatste lid aan bij de lustrumcommissie. Gerucht gaat dat hij zelf niet weet welke functie hij bekleedt.

50 jaar LSVV, komt allen!

Met vriendelijke groet,

Wietse Jelles John Koesveld
Job Weststrate
Lorena Vargas Navarro
Marc Hennen

Must Read