HomeZaterdagVierde klasseLuuk Holverda (Warmunda): ,,We hebben eindelijk een overwinning te pakken"

Luuk Holverda (Warmunda): ,,We hebben eindelijk een overwinning te pakken”

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Nadat Warmunda dit seizoen overstapte van het zondagvoetbal naar de zaterdag verliep de start van de competitie uiterst moeizaam. Alle wedstrijden werden verloren en de ploeg bezette de laatste plaats. Dit weekend werden de degens gekruist met Bernardus, dat overigens ook nog geen enkel punt wist te vergaren. Voor eigen publiek wonnen de manschappen van trainer Barry van Rijn. Het werd 3-2.

Verdediger Luuk Holverda was uiteraard in zijn nopjes met de winstpartij en vertelt over het verloop van de wedstrijd: ,,We wisten vooraf dat dit een belangrijke pot was. Iedereen was zich bewust van zijn taken en de scherpte was er. In voorbije wedstrijden kregen we regelmatig doelpunten tegen door individuele fouten. Daar moesten we voor waken. Onze start was dan ook goed. We waren fel op de bal en met name het middenveld streed voor elke meter en won nagenoeg elk duel. Ondanks onze lichte veldoverwicht kwam Bernardus in de eerste helft op voorsprong (treffer Daniël van Leeuwen, SR). Toch liet niemand zijn koppie hangen na deze fikse tegenvaller. We gingen dan wel met een achterstand de rust in, maar het geloof in een goede afloop was er bij iedereen.”

Vervolgend: ,,Ook in de tweede helft bleven we zoeken naar voetballende oplossingen en was het wachten op de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft scoorde Kevin van Bentem de gelijkmaker. De strijdlust bleef aanwezig en we pakten goed door. Enkele minuten later gaf ik een assist op Stan van Rijn die goed afrondde en zo stonden we zowaar voor. Toch kwam Bernardus een minuut of tien voor tijd langszij (treffer van Simon Pet, SR) en leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Bij onze opponent liepen hier en daar de gemoederen wat hoog op waardoor zij met negen man verder moesten. Gelukkig voor ons kregen we kort voor tijd een pingel toegekend die prima werd binnengeschoten door Rick van de Boon. We speelden het slot van de wedstrijd geconcentreerd uit en trokken daarmee de overwinning over de streep. Eindelijk zijn we van de hatelijke nul punten af en verlaten we de laatste plaats. Op basis van strijdlust was de overwinning terecht. Loon naar werken, heet dat.”

De ploeg uit Warmond is hiermee inderdaad rode lantaarndrager af. Een zege die denkelijk mierzoet zal smaken. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij FC Boshuizen, tevens een nieuwkomer in de vierde klasse A. Zal inzet en strijdlust in Leiden voldoende zijn voor wederom een driepunter?