HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg de complimenten, tegenstander SJC de punten

Meerburg de complimenten, tegenstander SJC de punten

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Uw verslaggever was zaterdagmiddag weer terug op vertrouwde bodem (jaren in het eerste gespeeld). De mannen van trainer Huig-Jan Heeringa moesten om 16.00 uur aantreden tegen de Sint Jeroens Club uit Noordwijk. Een ervaren ploeg, met veel spelers die nog niet zo lang geleden op de zondag actief waren, dus vooraf zeker geen gemakkelijke opgave voor de jeugdige Zoeterwoudse ploeg.

Na een onverdiende achterstand bij de rust van 1-0 stond er na de tweede helft een geflatteerde 4-0 op het scorebord. De beste kansen waren voor de Rijndijkers, de paal stond zelfs een keer in de weg maar uiteindelijk stapte de geslepen ploeg van trainer Piet Alders met de volle buit van het veld af en bleef zo meedoen om de bovenste plaatsen.

Meerburg begon slap aan de wedstrijd en dit resulteerde na een paar minuten al in een achterstand. Dandy Steenvoorden kon ongehinderd binnen schieten. Hierna herpakten de bezoekers zich en hadden het grootste gedeelte van de eerste helft het betere van het spel. Aan de stand veranderde voor de rust niets meer, dit omdat onder andere Richard Versteden, Maarten Klumperman en Yannick Filippo de kansen niet konden benutten en Ramon Weijers zijn vrije trap op de paal zag belanden.

De tweede helft gingen de gasten op dezelfde voet verder en het wachten was eigenlijk op de op dat moment verdiende gelijkmaker maar deze kwam er niet. Opnieuw Steenvoorden trof doel, zijn tweede treffer van de middag dus.  Luid aangemoedigd door “De Meeuw”, de wedstrijdverslagen van deze echte SJC’ er zijn midweeks terug te vinden op de site en zeker de moeite waard om te lezen, voegde de thuisploeg uiteindelijk nog twee doelpunten (tweemaal Joeri Brinkman) toe aan het totaal maar deze waren louter voor de statistieken. Onderweg werd er ook nog een doelpunt van Versteden afgekeurd wegens vermeend buitenspel, het zat dus ook echt niet mee voor de Zoeterwoudenaren. Meerburg had de huid duur verkocht, speelde bij vlagen goed en was een groot gedeelte van de wedstrijd zelfs bovenliggend maar de punten bleven aan de kust.

De sterk spelende Simon Hazenberg, geboortejaar 2001 dus nog een jonkie, baalde na afloop. ,,Wij begonnen veel te slap aan de wedstrijd en dit resulteerde in een tegendoelpunt. We herpakten onszelf en kwamen in de eerste helft door goed combinatievoetbal tot een groot aantal kansen maar helaas zonder resultaat. Na rust begonnen we sterk met weer een aantal kansen maar kregen we er uiteindelijk zelf een om de oren. Daarna moesten we aanvallender gaan spelen met wat meer risico en de consequentie hiervan was dat er nog twee bij ons binnen vielen, jammer want we hadden zeker meer verdiend.”

Op de vraag of hij zich thuis voelt bij Meerburg is hij duidelijk. ,,Ik heb het persoonlijk erg goed naar mijn zin, een leuk team, een leuke groep en er hangt een goede sfeer. Het voetbal in de senioren is wel heel anders dan in de jeugd, veel fysieker en wat tactischer. Als jonge ploeg moeten we hier nog aan wennen. Ondanks de mindere resultaten heb ik er nog het volste vertrouwen in dat we een aantal plaatsen gaan stijgen op de ranglijst, we gaan steeds beter spelen en resultaten kunnen niet uitblijven.”

SJC – Meerburg 4-0 (1-0). Steenvoorden 1-0, Steenvoorden 2-0, Brinkman 3-0, Brinkman 4-0.

Opstelling SJC : Vinkeles : Broekhof, Van Duyn, Van der Klugt, M. Steenvoorden, Den Elzen, Plug, Zonneveld (Meeuwenoord (Altena)), Barkel (Goosen), Brinkman, D. Steenvoorden.

Opstelling Meerburg : Bom, Sierat, Hazenberg, Van de Ven, Abbach, Doeven, Weijers, Van der Meer, Filippo (Verboon), Klumperman (Al Shamali), Versteden.