zaterdag, april 20, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg heeft geen kind aan Bernardus in 'Rijndijk-clash'

Meerburg heeft geen kind aan Bernardus in ‘Rijndijk-clash’

-

Vierde klasse A (zaterdag)- In de bestuurskamer van Meerburg hangt een fotocollage waarin Bernardus de gastheer feliciteert met de opening van het nieuwe complex. Op de foto’s is ook te zien dat er een shirt van de club uit Hazerswoude Rijndijk in het clubgebouw is ingemetseld, een ludieke actie die ook de gezonde rivaliteit tussen beide verengingen weergeeft. Net als eerder in het verleden was Bernardus nu ook erg aardig voor de thuisclub. Een eindstand van 8-0 kon worden genoteerd waarbij de doelpunten eerlijk over beide helften werden verdeeld.

Geïnspireerd door de line up voor de wedstrijd, G-voetballers van Meerburg mochten samen met hun helden het veld op (zie ook de website van Meerburg hieromtrent), kwam de ploeg van trainer Huig-Jan Heeringa al na veertien (!) seconden op voorsprong door een doelpunt van Richard Versteden. Een paar minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Na een strak genomen vrije trap van Ramon Weijers trof Simon Hazenberg met het hoofd doel. Een grote uitslag lag in het verschiet, maar dat Bernardus redelijk kon blaffen bleek later want de vorige week nog drie keer trefzekere Daniël van Leeuwen zag eerst keeper Patrick Bom redding brengen om niet veel later geheel vrijstaand naast te koppen. Geen aansluitingstreffer dus. Sterker nog de thuisclub scoorde voor rust nog via Versteden en Bouke Doeven en de wedstrijd was daarmee gespeeld.

Met wat verse wissels probeerde interim trainer Sibe Schellingerhout nog wat te forceren maar Meerburg was gewoonweg een paar maten te groot en het was in de tweede helft vooral eenrichtingsverkeer. De teller stokte uiteindelijk bij acht via Duuk van der Meer, Versteden en tweemaal Doeven. Een ruime overwinning voor de Zoeterwoudenaren in een wedstrijd waarbij de tegenstand minimaal was maar er ook in de tweede helft niet verzaakt werd. Er zit genoeg voetbal in deze jonge ploeg, een goede mix ook tussen de jonkies en de “oudjes” en de sfeer is goed en dat is een compliment voor de staf, begeleiding maar zeker ook voor de spelersgroep.

De ploeg uit Hazerswoude Rijndijk was duidelijk niet opgewassen tegen Meerburg. Leek er vorige week nog sprake van een schokeffect na het gelijke spel tegen koploper Hazerswoudse Boys, na zaterdagmiddag kan de conclusie zijn dat er te weinig kwaliteit is. Interim-trainer Schellingerhout lijkt niet te benijden, al geef je zelf ook geen goed signaal af door bij een 6-0 achterstand de rode kaart te krijgen wegens op- en aanmerkingen richting de man in het zwart.

,,Een dik verdiende overwinning, de tegenstand was matig en wij waren erg slagvaardig. Als groep zijn we groeiende en ook het geloof en vertrouwen zie je toenemen. Als trainer is dit ook een leuk proces om mee te maken”, aldus trainer Heeringa.

Het laatste woord is aan de penningmeester van Meerburg, de hoofdsponsor van Bernardus en ook nog eens sponsor van de wedstrijdbal, Dick Tijssen: ,,Ik sta hier na afloop wel met een dubbel gevoel. Enerzijds natuurlijk blij dat Meerburg gewonnen heeft, anderzijds toch ook wel ietwat beschamend omdat de ploeg waar onze naam op het shirt staat er met ruime cijfers afgaat. Eerlijk gezegd had ik liever een 2-1 uitslag gehad maar goed het is niet anders.”

Meerburg- Bernardus 8-0 (4-0)  1. 1-0 Versteden, 4. 2-0 Hazenberg, 30. Versteden 3-0, 32. Doeven 4-0, 49. Van der Meer 5-0, 53. Doeven 6-0, 64. Versteden 7-0, 77. Doeven 8-0.

Opstelling Meerburg : Bom, Hazenberg, Abbach, Van de Ven, Doeven, Van der Meer, Versteden, Henssen (71. T. Klumperman), Van Haaster (65. Al Shamali), Weijers (58. M. Klumperman), Sierat.

Opstelling Bernardus : Enter, Pijnacker, R. Verbeij, Moors, De Jong, Schellingerhout, Valk (69. L. Verbeij), De Boer (46. Van Klaveren), Van Leeuwen, Knobbout, Pet (46. Kersseboom).