donderdag, april 18, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg legt het af op bezoek bij Woubrugge

Meerburg legt het af op bezoek bij Woubrugge

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg leed een 3-1 nederlaag bij Woubrugge. De nummer twaalf van vorig seizoen kende dus een valse start, maar Huig Jan Heeringa sprak desalniettemin van een gelijk opgaande tweestrijd waarin er ook evenwicht in de score mogelijk was geweest.

,,Met Woubrugge en volgende week Hazerswoudse Boys treffen we twee ploegen die vorig seizoen rond plek vijf speelden. Ik denk dat deze ploegen nu ook weer daar of hoger terug te vinden zullen zijn. We weten waar Meerburg vandaan komt dus dan mag je spreken van een pittige start van de competitie.”

Toch deden de Rijndijkers wel mee in de wedstrijd. ,,Ik denk dat wij zelfs meer kansen kregen, maar je moet ze dan ook nog verzilveren. De ploeg heeft een verjongingskuur ondergaan en dan mag je niet verwachten dat je er meteen staat. Na de 1-0 achterstand hebben we het aardig opgepakt en we bleven in de wedstrijd. In de tweede helft scoorde Woubrugge tweemaal uit een counter. Ook toen zijn we arbeid blijven leveren en dat is te prijzen. De goal van Duuk van der Meer verdienden we ook zeker.”

Voor Heeringa was het zaak om met zijn ploeg geen open huis te houden aan de Bateweg. ,,In de laatste twee districtsbekerduels kregen we twee keer zes goals om de oren en dat is teveel. In dat opzicht deden we het nu zeker beter, maar er zijn nog wel meer stappen nodig. Het mag duidelijk zijn dat de groep aan mij moet wennen en dat is andersom niet anders. We moeten elkaar daarin de tijd geven. Ik ga echt niet meteen in zak en as zitten na een nederlaag, maar we moeten wel zien te voorkoen dat we weer in een negatieve spiraal terechtkomen. Daarbij heb je dus een succesje nodig en ik hoop dat die snel komt. Volgende week wordt een pittig opgave, maar er zijn zat tegenstanders waarbij ik zeker kansen zie. Tegen Woubrugge heb ik voldoende houvast gekregen, ook al is het resultaat niet positief.”

De treffers voor de thuisploeg kwamen op naam van Thomas Osthoff, Bob van der Geijn en Shijie Hu.

Basisopstelling Meerburg: Bom, Sierat, Hazenberg, Laan, Filippo, Hensen, Verboon, Weijers, Van Haastert, Versteden, Doeve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read