HomeVijfde klasseFootball FactoryMeerburg wint in de eerste helft al van Football Factory

Meerburg wint in de eerste helft al van Football Factory

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De Factorianen waren tot zaterdagmiddag nog punt- en doelpuntloos, tegenstander Meerburg trof in de eerste twee wedstrijden met Woubrugge en Hazerswoudse Boys de huidige top twee van deze klasse en had zeker tegen de ploeg uit Hazerswoude kans op meer. Vooraf een tweetje op het totoformulier zou een logische keuze zijn en dat werd het in de praktijk ook. De ruststand van 0-3 was tevens de eindstand. De tweede helft had eigenlijk net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. De Rijndijkers nestelen zich hiermee in de middenmoot, de studentenploeg vindt zichzelf terug in de onderste regionen.

De thuisclub bracht de bal op een kunstgrasveld met een wirwar van lijnen voor het eerst aan het rollen en het was direct al duidelijk hoe de verhoudingen lagen. De ploeg van trainer Huig-Jan Heeringa mocht het spel maken, de gastheren trokken zich compact terug wachtende op dat ene omschakelmoment. Dat ene moment kwam er niet, het was Meerburg dat op een vrije gemakkelijke manier op een comfortabele 0-3 voorsprong kwam, waarbij zowel de eerste goal van Nigel Henssen als de derde goal van Barry Verboon voortkwam uit een spelhervatting. Tussendoor had Bauke Doeven via een individuele actie de 0-2 op het scorebord gezet.

De Rijndijkers kregen in de eerste helft nog wel wat kansjes. De thuisclub kon hier bar weinig tegenover stellen en miste een type als Gary Person (speelt inmiddels bij FC Boshuizen, AK) die met snelheid in de omschakeling nog voor enig gevaar zou kunnen zorgen. Ruststand 0-3, enige smetje voor de bezoekers was de niet snuggere gele kaart voor aanvoerder Richard Versteden. Hij sloeg de bal bij een voorzet met zijn hand in het doel, een typisch gevalletje van de acceptgiro die hieruit voortvloeit komt voor eigen rekening.

De tweede helft speelde de ploeg van trainer Youcef Boukhedmi iets anders, zeker in de beginfase werd er wat hoger druk gezet maar tot kansen voor de gastheren leidde dit niet. Meerburg speelde slordig, zocht veel te vaak de lange bal waarbij ook nog eens veelvuldig de diepte werd gezocht in plaats van de breedte. Desondanks had de score nog wel wat hoger kunnen en moeten uitvallen, de wedstrijd ging uit als de spreekwoordelijke nachtkaars en zo werd de ruststand tevens eindstand. Meerburg had gedaan wat het moest doen en Football Factory was niet bij machte om maar enigszins gevaarlijk voor de dag te komen.

Doelpuntenmaker Barry Verboon zat er na afloop behoorlijk doorheen. ,,Ik ben uiteraard blij met mijn doelpunt. Conditioneel kan het nog wel een stuk beter maar dat had ook wel te maken met de feesten eerder deze week. In de eerste helft stond ik linksback, in het grootste gedeelte van de tweede helft werd ik linksbuiten en gingen er te veel ballen diep die voor mij niet meer te belopen waren. Drie punten mee naar huis, dat is het belangrijkste.”

Max de Gouw namens de thuisploeg: ,,We probeerden in de eerste helft de lange bal te hanteren en onze lange gasten voorin te vinden. Dat lukte niet helemaal. Hun doelpunten kwamen voort uit enkele varianten en daar moesten wij het antwoord op schuldig blijven helaas. Na de rust, zo hadden we tussentijds besproken, wilden we meer aan opbouwen toekomen en hoger druk zetten. Dat lukte beter. We hadden toch niets meer te verliezen. In de tweede helft hebben we uiteindelijk gelijke tred kunnen houden en dat biedt perspectieven. Al met al heb ik een boel pluspunten gezien en die nemen we mee naar de komende wedstrijden. We gaan de resultaten echt wel verbeteren.”

Football Factory – Meerburg 0-3 (0-3). Henssen 0-1, Doeven 0-2, Verboon 0-3. Scheidsrechter Van Dam, Toeschouwers 30.

Opstelling Football Factory : Minnema, Van Delft, D. den Otter, N. den Otter (Poulina), Peters (Leyen), Hooghiemstra, De Gouw, Van den Akker (Colloff), Hockx, Dingjan, Essel.

Opstelling Meerburg : Bom, Sierat, Hazenberg, Laan, Doeven, Van der Meer, Van Haaster (Van Zijp), Versteden (Van der Poel), Henssen, Verboon, Weijers (Van de Ven).