HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg wint met grote cijfers van Roodenburg en gaat met goed gevoel...

Meerburg wint met grote cijfers van Roodenburg en gaat met goed gevoel de winterstop in

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op vrijdagavond 13 december stond de Algemene Ledenvergadering van de club uit Zoeterwoude gepland, het aantal aanwezige mensen geeft meestal een goed beeld van of het goed gaat met de vereniging maar ook hoe het er met het eerste elftal voor staat. Zoals gebruikelijk bij de meeste clubs was er een handvol mensen aanwezig en kwam het vlaggenschip niet ter sprake. Een goed teken dus, en ook logisch want de jonge ploeg van trainer Huig Jan Heeringa doet het na een moeizaam begin uitstekend en daar kan Roodenburg inmiddels over meepraten. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft en een 1-1 ruststand stond er in de tweede helft geen maat meer op de thuisploeg en werden bijna de dubbele cijfers aangetikt.

Gesteund door de fanatieke aanhang van de tweede generatie MSC (Meerburg Supporters Club) begon de thuisploeg aan een offensiefje. Duuk van der Meer kon na vijf minuten zijn kans niet verzilveren. Roodenburg voetbalde in de beginfase aardig mee, maar moest na een kwartier wedstrijd toch buigen al was daar wel een eigen doelpunt voor nodig. Een hoekschop werd ongelukkig door Sabir Serraj achter zijn eigen doelman geschoten.

Een paar minuten later was het Julian van Haaster die, na een uitstekende pass van Richard Versteden, alleen op de keeper af mocht gaan maar geen doel trof. Een moment van onachtzaamheid achterin leidde de gelijkmaker in. Een van de betere spelers aan de kant van de bezoekers, Abdennour Zoulali, mocht alleen op Patrick Bom afgaan en miste niet.  Dat Van Haaster in de eerste helft wat ongelukkig was, bleek vlak na de gelijkmaker want zijn vrije schietkans trof geen doel.

Meerburg probeerde het wel, maar verder dan een afgekeurd doelpunt, een vrije trap van Ramon Weijers bovenop de lat en een claim voor een strafschop, kwam men niet. Ook de ploeg uit Leiden-Noord kroop af en toe uit hun schulp en had zomaar met een voorsprong kunnen gaan rusten. Na weifelend optreden van doelman Bom schoot Youssef Er-Rabt de bal uiteindelijk achter.

In de tweede helft bleek een telraam noodzakelijk. Nauwelijks uit de kleedkamer was het Van Haaster die revanche op zichzelf nam en de 2-1 binnenschoot. Een overtreding op Koen van Zijp leverde een strafschop op. Versteden met zijn eerste van de middag en Meerburg op 3-1. Aanvoerder Versteden kwam na een originele hattrick zelfs op vijf doelpunten uit waarbij de 4-1 er een was om in te lijsten en Bom de assist gaf op de 7-1. Invaller Jesse Jasperse, eerstejaars A-junior, maakte twee doelpunten en gaf zo zijn visitekaartje af. Een grote uitslag waarbij dient te worden aangetekend dat er vijf doelpunten in het laatste kwartier vielen.

Roodenburg heeft zeker in de eerste helft laten zien dat het goed mee kan komen en dat het een aantal uitstekende voetballers in de selectie heeft. Een wedstrijd duurt echter twee keer een helft en vooral die tweede helft moet beter.

Man of the match Versteden na afloop: ,,Het is natuurlijk lekker dat ik vijf keer scoor.(in zijn SJC tijd overkwam hem dit ook al een keer, AK). Het belangrijkste is dat we met een uitstekend gevoel de winterstop in gaan na een goede reeks van wedstrijden.” De uitverkiezing van man van de wedstrijd was overigens geen unaniem besluit, Van Zijp werd door een aantal kenners naar voren geschoven maar als je vijf keer scoort en twee assists geeft dan is de uitverkiezing wel te billijken.

Trainer Heeringa was in de rust niet geheel tevreden maar wist ook dat het in de tweede helft wel goed zou komen. ,,De eerste helft was meer gelijkwaardig, alhoewel de beste kansen toen ook al voor ons waren. Ik vond Roodenburg zeker voor de pauze goed meedoen, maar uit eerdere wedstrijden is gebleken dat zij het vooral de tweede helft lastig krijgen en de ruimtes groter worden. En als je dan vlak na rust op voorsprong komt dan weet je eigenlijk dat je een gewonnen wedstrijd speelt.” Op de vraag of er al iets bekend is over volgend seizoen, zegt Heeringa: ,,De gesprekken zijn gaande en die lopen goed. Komende dinsdag hebben we een vervolggesprek en ik verwacht wel dat we er uit gaan komen.”

Aan alles is te merken dat er weer een positieve sfeer rondom het eerste van Meerburg hangt. Meer toeschouwers, er is inmiddels een harde kern, in de kantine is het gezelliger dan voorheen en de spelers zijn stuk voor stuk positief.  Ja zelfs de mannen van de vijfde colonne lachen weer.  Contractverlenging voor Heeringa en assistent Cor Varkevisser lijkt een kwestie van tijd en zodra dit bekend wordt zullen wij u uiteraard  hierover informeren.

Meerburg – Roodenburg 9-1 (1-1)  13. e.d. Roodenburg 1-0, 22. Zoulali 1-1, 47. Van Haaster 2-1, 52. Versteden 3-1, 66. Versteden 4-1, 79. Versteden 5-1, 85. Jasperse 6-1, 87. Versteden 7-1, 88. Versteden 8-1, 90. Jasperse 9-1. Scheidsrechter Visser.

Opstelling Meerburg : Bom, Hazenberg, Laan (70. M. Klumperman), Abbach (76. T. Klumperman), Van der Meer, Versteden, Van Haaster, Weijers (69. Jasperse), Van Zijp, Sierat.

Opstelling Roodenburg : Irdi, Oulmoudem, Bouchnafa, Er-Rabt, Belkhir, Bouchlaf, Zoulali, Mouchim, Foudai, Serraj, Nour.