Vierde klasse A (zaterdag)- Het seizoen van Meerburg blijft maar kleurloos. In de eerder gestaakte ontmoeting met Woubrugge- de storm was destijds te nadrukkelijk aanwezig- was er na negentien minuten nog niet gescoord. De ploegen vervolmaakten het duel nu wel en uiteindelijk werden er zeven goals gemaakt. Woubrugge nam er daarvan vijf voor zijn rekening en dus leed de ploeg van Alex Redel wederom een nederlaag. Meerburg zal door dit resultaat vrijwel zeker als twaalfde of zelfs dertiende eindigen.

Trainer Redel over de wedstrijd: ,,Het is een herhaling van zetten. In de eerste helft, met windje mee, waren wij de bovenliggende partij en kregen we ook grote kansen. We stonden een keer 1 op 1 en ook voor een leeg doel kwam het niet goed. Door slecht uitverdedigen kwamen we ook nog eens op achterstand.”

De jeugdige Bauke Doeven vond het net wel en zo stond er een 1-1 score op het bord halverwege. Na de rust kreeg Meerburg volgens de vertrekkende trainer andermaal een grote kans op 2-1. ,,De bal ging van binnenkant paal naar de andere binnenkant van de paal en zo kwamen we dus nog steeds niet op voorsprong. Vervolgens werd het 1-2 en via een misverstand tussen de back en de doelman werd het 1-3. Daarmee was het wel gespeeld, hoewel we het nog wel hebben geprobeerd. Al met al was dit een wedstrijd waarvan we er veel hebben gespeeld. Wel de kansen krijgen, maar niet benutten. En achterin teveel fouten maken en goals weggeven. Het klinkt simpel, maar het is wel het verhaal van het seizoen. Woubrugge was dodelijk effectief. Zij schoten de bal zeven keer tussen de palen en vijf vlogen erin. Die weelde hebben wij dit seizoen niet gehad.”

Meerburg eindigde het treffen met liefst zes A-junioren. ,,De voorbije weken zijn er veel jongelingen doorgeschoven. De spoeling in de loop van het seizoen is dunner geworden en daardoor moesten we een beroep doen op jeugdleden. Dat is niet erg, zo kunnen ze rijpen. Aan de andere kant is het voor een trainer niet wenselijk dat je zoveel moet schuiven elke week.”

Op de vraag wat hij komend seizoen gaat doen is hij duidelijk. ,,Lekker bij mijn dochters bij de hockey kijken. Ik ben wel even klaar met het voetbal, dit seizoen maar ook het vorige seizoen hebben zoveel negatieve energie gekost dat ik er wel even klaar mee ben. Wellicht ga ik als voetbaldier het spelletje wel missen maar dat zie ik dan wel weer, voorlopig dus even niets op voetbalgebied”.

Kevin Veltman opende de score op aangeven van Thomas Osthoff. Vervolgens maakte Doeven dus gelijk. Na de pauze vond Emiel Buntsma gelegenheidsspits Chris Verhoef voor de 1-2 en bij de 1-3 was het net andersom. Buntsma en Verhoef kregen na de tegentreffer van De Jong nog een treffer op hun naam.

Meerburg snakt naar het einde van het seizoen en zal nog wat puntjes moeten pakken om niet voorlaatste te worden. Woubrugge handhaafde zich in de subtop, maar is ook kansloos voor de nacompetitie.

Meerburg – Woubrugge 2-5 (1-1) Kevin Veltman 0-1, Doeven 1-1, Chris Verhoef 1-2, Emiel Buntsma 1-3, Emiel Buntsma 1-4, Kevin de Jong 2-4, Chris Verhoef 2-5.