HomeBekerNaïef spelend Meerburg geeft doelpunten veel te makkelijk weg

Naïef spelend Meerburg geeft doelpunten veel te makkelijk weg

-

Districtsbeker, poule 08 – De ploeg uit Zoeterwoude Rijndijk ontving het Rijswijkse Semper Altius en gezien eerdere uitslagen in deze poule was vooraf moeilijk in te schatten welke kant deze wedstrijd op zou gaan. De bezoekers verloren vorige week met 5-9 van VCS, een ploeg waar Meerburg in de eerste wedstrijd met 2-3 van had gewonnen. Er werd opnieuw veel gescoord. Na een 2-1 ruststand werd het uiteindelijk 3-6 en dat was nog een magere afspiegeling want zeker op basis van de eerste helft waren dubbele cijfers mogelijk geweest. Met nog een week te gaan voordat de competitie begint lijkt er voor trainer Huig Jan Heeringa en zijn staf nog genoeg werk aan de winkel.

Wie de jeugd heeft die heeft de toekomst. Welnu, dan zit het bij de thuisploeg wel snor want maar liefst zes basisspelers komen uit het geboortejaar 1999 of later. Of het de jeugdigheid was, het nieuwe spelsysteem van (vooruit) verdedigen op de middellijn of het nog aan elkaar moeten wennen, feit was dat keeper Patrick Bom de ene na de andere aanval op zich af zag komen. Meerburg kwam tegen de verhouding in op een 2-0 voorsprong door doelpunten van good-old Richard Versteden en Julian van Haaster alvorens de bezoekers iets terug konden doen. Keeper Bom was de man van de eerste helft, hij lag en stond zeker bij vijf doelpogingen in de weg en zelfs de 2-1 en uiteindelijke ruststand kon pas in drie instanties worden binnengeschoten.

De tweede helft was amper begonnen of Semper Altius kwam langszij. Niet veel later mocht Versteden aanleggen voor zijn tweede van de middag, vanaf de penaltystip schoot hij feilloos de 3-2 op het scorebord. Hierna was er geen houden meer aan, misten de bezoekers in de eerste helft nog redelijk wat kansen in de tweede helft was men veel effectiever en stopte de teller bij 3-6. En Meerburg? Men stond erbij en keek er naar, zonder bezieling en beleving en men liet het maar gebeuren.

Trainer Heeringa is een voorstander van spelen op buitenspel, verdedigen op de middellijn en met dus veel ruimte in de rug van de laatste verdediger. De grote vraag is echter of deze groep dat aan kan en/of dat van deze groep gevraagd kan en mag worden. Afgaande op de wedstrijd van gisteren kan je daar je vraagtekens bij zetten. Als je zo wil spelen dan is er snelheid achterin nodig om als er toch nog iemand doorheen komt dit te corrigeren, is er voetbalintelligentie nodig en dat kwam er niet echt uit en zijn er backs nodig die regelmatig mee opkomen en de achterlijn bereiken. Van dit laatste was zaterdagmiddag helemaal geen sprake. ,,Tja, daar sta je dan. Dit was de slechtste wedstrijd van de voorbereiding, en met nog een week te gaan voordat de competitie begint kost mij dit toch wel hoofdbrekens. Ik had tot nu toe het idee dat de speelstijl deze groep wel lag, maar als ik naar deze wedstrijd kijk dan kan je daar terecht je twijfels bij zetten”, aldus de van FC Oegstgeest overgekomen oefenmeester.

Meerburg opent volgende week het bal met een uitwedstrijd tegen Woubrugge. Rond de klok van 16.15 uur zullen we niet alleen de uitslag weten, maar ook of het Heeringa gelukt is om in ieder geval de beleving terug te krijgen. Want ongeacht de speelstijl is inzet en beleving de basis, en die ontbrak zaterdagmiddag.

Meerburg – Semper Altius 3-6 (2-1). 8. Versteden 1-0, 18. Van Haaster 2-0, 22. SA 2-1, 49. SA 2-2, 51. Versteden 3-2, 55. SA 3-3, 57. SA 3-4, 60.SA 3-5, 70. SA 3-6. Scheidsrechter Mirjavanmard.

Basisopstelling Meerburg : Bom, Hazenberg, Abbach, Doeven, Van der Meer, Versteden, Henssen, Filippo, Van Haaster, Weijers, Van Zijp.