donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagVierde klasseMitchell Bons (Zwammerdam): ,,We hebben gewonnen, maar daar is ook alles mee...

Mitchell Bons (Zwammerdam): ,,We hebben gewonnen, maar daar is ook alles mee gezegd”

-

Vierde klasse B (zaterdag)-Na het teleurstellende gelijkspel vorige week tegen Siveo’60 trad Zwammerdam deze week in een uitwedstrijd aan tegen vv Linschoten. De ploeg van trainer Jack Harmsen wil dit jaar nadrukkelijk meedoen om de bovenste plaatsen. Damme ging met de winst aan de haal. Het werd 2-5. Volgens aanvaller Mitchell Bons was het vertoonde spel echter allesbehalve goed.

Bons over de winstpartij: ,,We hebbn gewonnen, maar daarmee is alles dan ook gezegd. Het was echt een hele slechte wedstrijd van onze kant. We kwamen na een halve minuut met enig geluk op voorsprong, door een eigen doelpunt van Linschoten. We wilden direct de score verder uitbouwen, maar het leek nergens op. We kwamen niet toe aan opbouwen, de inspeelpass was slordig en we leden onnodig balverlies. Toch kwamen we op 0-2 door Lars Kremer en tien minuten later trof Ole Jansze ook doel namens ons. Voor deze goals vielen, kwamen we meerdere malen goed weg. Onze opponent werd regelmatig gevaarlijk en we mochten van geluk spreken, dat zij ons niet al veel eerder op achterstand hadden gezet in plaats van wij hun. We gingen de rust in met een 1-4 voorsprong (doelpunt Jeroen van Dorp), maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het ook zomaar gelijk had kunnen staan.”

Bons over de tweede helft:,,Ook na de onderbreking was ons spel niet om over naar huis te schrijven. Na een minuut of tien scoorden zij tegen en was het billenknijpen geblazen. Het was wachten op de aansluitingstreffer van hun. Met name de eindafwerking liet te wensen over bij de tegenstander en daar mochten wij heel blij mee zijn deze middag. We hielden met kunst-en vliegwerk stand en in blessuretijd bepaalde Jordi de Groot met een wereldgoal de eindstand op 2-5. We zijn blij met de drie punten, maar we zullen het spel echt moeten verbeteren. Zeker omdat we echt willen terugkeren naar de derde klasse. Een wedstrijd om snel te vergeten.”

Volgende week spelen de Zwammerdammers thuis tegen NSV’46 uit het nabij gelegen Noorden.

Basisopstelling Zwammerdam: Pfaff, Jansze, Van Dorp, Van Asselt, Nulle, Kremer, De Bruin, Van den Berg, M.Bons, De Groot, Woudenberg.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters