HomeVierde klasseMeerburgNa winst op Meerburg kan FC Oegstgeest nacompetitie in

Na winst op Meerburg kan FC Oegstgeest nacompetitie in

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Aan het einde van een hectische week was er voor de mannen van Huig Jan Heeringa maar één opdracht en dat was winnen. Was eerder deze week een gelijkspel tegen angstgegner Meerburg nog genoeg om een periodetitel in de wacht te slepen, door een punt aftrek wegens collectief duw- en trekwerk na de wedstrijd van vorige week tegen Roodenburg lagen de kaarten anders en volstond alleen een driepunter er van uitgaande dat concurrenten Floreant en Alphense Boys ook hun wedstrijden zouden winnen. En dan komt ook nog eens de ploeg op bezoek waar de laatste paar wedstrijden niet van gewonnen is. En dan zijn we er nog niet want zowel trainer Heeringa, assistent trainer Cor Varkevisser als technische man Martin Meijer zijn komend seizoen bij Meerburg te bewonderen, kortom een wedstrijd waar er vooraf zeker voor FC Oegstgeest heel veel spanning op stond. In de praktijk viel het overigens wel mee met de spanning, want na een vroege voorsprong werd het uiteindelijk 4-1 voor de thuisploeg en was de missie geslaagd.

De gastheren begonnen zonder de geblesseerden Rens van der Spek, Daniel Gras, Steven Apcar en Bob den Hollander. Laatstgenoemde loopt met zijn pols in het gips na een wedstrijdje latje trap (!) en door disciplinaire maatregelen ontbraken ook Ozcan Bayram, Vincent Solleveld en Lars van Bommel. Het was dus puzzelen maar na amper vijf minuten spelen stond de 1-0 op het bord toen Danny Wenink tegendraads de bal achter doelman Patrick Bom binnenschoot. Beide ploegen hielden elkaar daarna in evenwicht waarbij de thuisploeg wel wat meer blafte, maar gebeten werd er niet. De Rijndijkers boden aardig weerstand maar konden niet voor gevaar zorgen al zat het venijn wel in de staart van de eerste helft. Eerst was het FC Oegstgeest dat een paar minuten voor het rustsignaal op een ruimere voorsprong had kunnen komen, maar de kopbal van Daniel van Vliet werd door keeper Bom onschadelijk gemaakt en in blessuretijd had Meerburg zo maar op gelijke hoogte kunnen komen toen Muayad Al Shamali zijn lob vlak voor de doellijn zag worden weggewerkt.

De beste man aan de kant van de bezoekers hield een minuut na rust ook zijn doel schoon, nauwelijks vijf minuten later was hij kansloos en werd de voorsprong verdubbeld. Na goed doorzetten aan de rechterkant van Timo Lichtenbeld was het Van Vliet die tegen de bal aanliep, 2-0 en de buit leek binnen. Na een onhandige actie van Boris Muller op Abel Bormans benutte Adil Harfaoui de penalty feilloos. Voor zover er nog spanning op de wedstrijd zat was die er nu wel van af.

Een paar minuten later was die toch weer enigszins terug want na een prima steekbal was het good-old Joeri van der Voort die Peter Messemaker kansloos liet. De Zoeterwoudenaren namen vanaf dat moment wat meer risico en gaven ook veel meer ruimte weg waar de mannen van Heeringa te weinig gebruik van maakten. Tien minuten voor tijd maakte Bormans aan alle onzekerheid een einde. Na balverlies door een hakje van Meerburger Van der Voort was het verschil in doelpunten weer drie en was de wedstrijd definitief gespeeld. De naar ROAC vertrekkende captain Kevin de Jong schoot nog op de benen van Messemaker, maar er kwam geen verandering meer in de stand.

Na het laatste fluitsignaal van de zeer jonge en talentvolle scheidsrechter Ramon Heemskerk was er opluchting aan de kant van de thuisploeg, maar het feit dat dat er ondanks het behalen van een prijs na afloop geen bloemen waren zegt al genoeg. Een periodetitel is slechts een troostprijs, de hoofdprijs moet nog komen.

,,Na een week als deze hadden we deze overwinning ook wel echt nodig en de vroege voorsprong kwam ons in dat opzicht ook wel goed uit. We zijn eigenlijk geen moment in de problemen geweest, sterker nog de uitslag had ook nog wel hoger kunnen uitvallen’’, aldus de betrouwbare doelman Messemaker die vervolgens zijn tanden zette in een broodje pulled pork, klaargemaakt door de vrouw van de naar Meerburg vertrekkende Meijer.

Het laatste woord is, en dat had hij liever anders gezien, aan een van de hoofdrolspelers van deze week, trainer Heeringa. ,,Ik denk dat we als staf, als groep en als bestuur de juiste maatregelen hebben genomen en dat we weer vooruit moeten kijken in de weken waarin de prijzen verdeeld gaan worden. Ik ga er inhoudelijk niet op in want het moet weer over voetbal gaan maar het klopt inderdaad dat er wat ruis zat op de lijn tussen het bestuur en mij maar daar zijn we goed uitgekomen en staat iedereen nu ook achter de genomen beslissingen. Terug naar de wedstrijd, verdiend gewonnen al zorgde de tegentreffer bij sommigen nog wel voor enige twijfeling maar hier kunnen we zeker verder mee.”

Aarlanderveen was de meest constante ploeg in deze afdeling en de terechte kampioen, maar FC Oegstgeest heeft in bekerwedstrijden tegen ploegen uit hogere klassen laten zien heel goed mee te kunnen en zouden een treetje hoger zeker niet misstaan. De weg is nog lang en begint aanstaande zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Linschoten, en bij verlies is het direct over en sluiten. De grootste uitdaging is om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Gerommel binnen de club, onderlinge vetes, meningsverschillen, verschil in inzicht en disciplinaire maatregelen zijn geen toonbeelden van een club in rustig vaarwater maar dienen wel opzij gezet te worden voor dat ene doel, promotie naar de derde klasse. Komende week(en) zal blijken of iedereen binnen de club volwassen genoeg is om hier goed mee om te gaan.

FC Oegstgeest- Meerburg 4-1 (1-0) 5. Wenink 1-0, 49. Van Vliet 2-0, 55. Harfaoui 3-0, 58. Van der Voort 3-1, 78. Bormans 4-1. Scheidsrechter: Heemskerk

Opstelling FC Oegstgeest: Messemaker, Gianfiglio, Harfaoui, Bakker, Nieuwenburg, Wenink, Van Tulder, Bormans, Van Vliet (74. Schadde van Dooren), Lichtenbeld, Boerma.

Opstelling Meerburg: Bom, Van Zijp, De Jong, Van der Voort, Van der Meer, Loos, Muller, Abbach, Al Shamali, Weijers, Sierat (69. Versteden).

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl