Aarlanderveen werd eerder al kampioen en VVSB en LSVV’70 zijn zeker van nacompetitievoetbal. Floreant kan de derde periodetitel nauwelijks nog ontgaan. Voor de andere clubs stond er weinig of niets meer op het spel. Onze redactie zette de wedstrijden even kort op een rij, waarbij Roodenburg tegen FC Oegstgeest en Floreant-LSVV’70 nog separaat belicht zullen worden.

Koudekerk-SJC 6-1

Anders dan in het vorige seizoen kon Koudekerk dit keer op eigen veld waardig afscheid nemen van de competitie. Vorig seizoen degradeerden de withemden, maar nu werd SJC ruimschoots verslagen voor het thuispubliek (6-1). ,,We hadden de juiste spirit tegen een toch niet eens verkeerde ploeg. Uiteindelijk staan ze ook nog net boven ons. SJC wisselt wekelijks van samenstelling en hun resultaten zijn dan ook grillig. Wij hebben eveneens een wisselvallig seizoen achter de rug, maar het voelt goed aan om de laatste wedstrijd op eigen bodem zo dik te winnen. We hebben goed gebruik kunnen maken van de geboden ruimte”, oordeelde Ronald Rosdorff. Bij de gastheer was Bryan van Delft met vier doelpunten de grote man. ,,Erg leuk voor hem. Ik gun hem dit enorm. Hij was overduidelijk de Man of the Match. Verder scoorden ook Ruben van den Berg en Daniel Wildschut. Er zaten wel wat plaatjes van doelpunten tussen en dat was leuk om te zien. We zijn nu over de grens van de dertig punten heen. Dat had zeker beter gekund, maar ik geloof erin dat we volgend seizoen beter voor de dag zullen gaan komen. Het zou lekker zijn wanneer we volgende week ook goed afsluiten in een uitwedstrijd in en tegen Zevenhoven.”

Foto: Ron van Welzen

Hazerswoudse Boys-Football Factory 7-3

In een eerder stadium hield Football Factory nog een punt over aan de ontmoeting met Hazerswoudse Boys, maar dit keer was de Leidse ploeg tamelijk kansloos. De thuisploeg opende de score al vroeg via Ivo Vogelaar, maar Garry Person bracht weer evenwicht in zijn voorlaatste wedstrijd voor de studentenploeg. De buitenspeler verkast naar RCL. Nog voor de pauze had de thuisploeg een marge van twee doelpunten te pakken via Robby Kraan en Vito Martens. Ook het vijfde doelpunt van de middag (weer Martens) werd voorzien van een handtekening van de thuisploeg. De bezoekers lieten het er echter niet bij zitten en via tweemaal Thijs de Jong werd het nog even spannend. Die spanning was er echter ook weer rap uit. De hekkensluiter moest nog drie doelpunten incasseren. Opnieuw prikte Martens twee keer raak. De viervoudig doelpuntenmaker miste nog een stafschop, maar in de rebound pikte Leo de Ruiter zijn doelpuntje mee. Football Factory heeft nog één kans om een tweede overwinning van het seizoen binnen te loodsen. Of Kickers’69 daaraan zal meewerken valt evenwel te bezien.

Meerburg-Zevenhoven 5-1

Voor Alex Redel was de forse overwinning op Zevenhoven bijna onwerkelijk. Meerburg grossierde dit seizoen bepaald niet in overwinningen en kwam vorige week zelfs op de voorlaatste plaats uit. Door de zege op Zevenhoven werd die ploeg echter op doelsaldo weer gepasseerd. De vertrekkende trainer: ,,Dit seizoen hebben we veel wedstrijden gespeeld waarin we 1 helft aardig tot goed balden. Nu waren we over de gehele wedstrijd de betere ploeg en deze zege kwam ons zeker toe. Toch had ik dit niet verwacht, want bij aanvang kon ik slechts beschikken over elf man. Pas daarna konden er spelers op de bank plaatsnemen. Grappig was dat ‘Mido’ uit het tweede elftal al snel moest invallen en meteen scoorde. Verder kwamen er in die fase nog niet veel kansen en eigenlijk werd het uit het niets weer gelijk.” Daarna was het toch weer de beurt aan de thuisspelende club om te scoren via Gidion Loos. Na een rode kaart en strafschop brak het verzet van de gasten. De naar ROAC vertrekkende Kevin de Jong benutte de elfmetertrap. Joeri van der Voort, die waarschijnlijk stopt of lager gaat spelen, mocht zich in de slotfase nog tweemaal laten feliciteren. Redel afsluitend: ,,Een overwinning was wel weer eens prettig. Het was pas onze vijfde immers.”