donderdag, april 25, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Periodekampioen LSVV’70 verliest ruim van kampioen Aarlanderveen

Periodekampioen LSVV’70 verliest ruim van kampioen Aarlanderveen

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Redelijk onverwacht pakten de mannen van Freek Jansen en Jan Nonkes de tweede periode, dit na een goede serie wedstrijden met onder andere overwinningen tegen nummer twee FC Oegstgeest en nummer drie Alphense Boys. Zaterdagmiddag kwam het ongenaakbare Aarlanderveen op bezoek. Waren de studenten in staat om ook de koploper een pootje te lichten of was de nog ongeslagen ploeg van trainer Arjen Linstra echt een maatje te groot voor deze afdeling? Na een stroef begin stapten de bezoekers uiteindelijk met een ruime, maar geenszins geflatteerde 1-5 overwinning de bus in terug naar het kleine plaatsje onder de rook van Alphen aan den Rijn. De Kikkerpolderbewoners hebben reeds een prijs, voor de Aarlanderveners is het niet de vraag of ze kampioen worden maar wanneer de platte kar door het dorp gaat.

Een topper dus in het Leidse, de nummer drie kreeg bezoek van de nummer één, maar in het eerste halfuur gebeurde er niet heel veel voor beide doelen. Aarlanderveen liet LSVV’70 komen, zette niet al te hoog druk waardoor het voor de thuisploeg lastig was om vanuit een snelle omschakeling de ruimte achter de verdediging van de tegenstander te benutten en zo gevaarlijk te worden. Een tactiek die in voorgaande wedstrijden meerdere keren succesvol was gebleken, kennelijk hadden de gasten hun huiswerk goed gedaan.

De koploper had de eerste helft de wind mee, was ook de betere ploeg maar teveel ging de bal diep in plaats van korte combinaties en het middenveld te gebruiken. Voor de gasten kregen Azziz El Bouzzati en Fahri de eerste mogelijkheden, na iets meer dan 20 minuten was het Gerben Groenendijk die het eerste gevaar stichtte namens de thuisclub maar zijn vrije trap in de korte hoek trof geen doel.

Donder en bliksem: dan passen we de regels gewoon even aan

Na iets meer dan een halfuur spelen kwam de uitploeg op een 0-1 voorsprong, na een goede actie van de ijverige Margoum schoot Sallem Chemlali het eerste doelpunt binnen. Op achterstand komen tegen de beste en meest scorende ploeg betekent vaak niet veel goeds, er moet ruimte worden weggegeven en dan is zo’n ploeg op zijn best. Aan de andere kant, als het verschil lang 1 doelpunt blijft kan een klutsbal uit een corner of vrije trap ook zo maar binnenvallen. Vlak na het doelpunt kregen de Leidenaren nog een domper te verwerken, Tim van Luxemburg moest geblesseerd het veld verlaten. Drie minuten voor rust werd het spel tijdelijk stilgelegd, een enorme onweersknal zorgde ervoor dat iedereen een veilig heenkomen zocht. Het was dan ook direct rust, en na het bakkie thee zouden eerst de drie minuten van de eerste helft gespeeld worden, dan direct wisselen van speelhelft en met de tweede helft beginnen. Vlak na het hervatten en dus nog in de speeltijd van de eerste helft werd de voorsprong van de bezoekers verdubbeld, na een goede pass van Jeroen Lamboo trof El Bouazzati doel.

De wedstrijd leek gespeeld, zeker met de ruimte die moest worden weggegeven en een ruimere nederlaag lag in het verschiet. Zeker toen na een kleine tien minuten in de tweede helft de 0-3 in het mandje lag. Een van richting verandert schot belandde achter doelman Dammes Waasdorp.  Geen gekke dingen doen, geen onnodige kaarten en blessures oplopen was vanaf dat moment de doelstelling en die werd ook behaald. Dat het uiteindelijk nog 1-5 werd was louter voor de statistieken, vermeldenswaardig is nog wel dat de fantastisch spelende maar ietwat corpulente El Bouzatti in totaal driemaal scoorde en dat de eretreffer in de voorlaatste minuut door Groenendijk werd gemaakt.

Het moet voor trainer Jansen een groot contrast zijn geweest, van een vol Bernabeu op dinsdagavond naar een minder volle Kikkerpolder op zaterdagmiddag maar hij was na afloop net zo realistisch en relativerend als altijd. ,,Aarlanderveen is gewoon de beste ploeg uit deze afdeling en we hebben vandaag geen schijn van kans gehad. En dat is helemaal niet erg, sterker nog eigenlijk had niemand had zin in deze wedstrijd omdat we vooraf eigenlijk al wisten dat er niets te halen viel. De komende acht potjes gaan we gewoon genieten en dan volgt er nog een smakelijk toetje in de vorm van de nacompetitie. Lekker weer, met z’n allen liggend in het gras en een biertje erbij.”

,,Ze weten waar thuis de koelkast staat”

Hij leek zo weggelopen uit de clip van John de Bever’s nummer ,,Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht”, de rechtsback van de thuisploeg, Leo Casteel. De gehele dag al met een grote grijns op zijn gezicht, zelfs na afloop en dat had een reden.  Het was niet het feit dat hij contractverlenging voor onbepaalde tijd was overeengekomen met de club maar hij was zaterdag jarig. ,,Ik had eigenlijk een feestje, er zaten ook een man of veertig bij me thuis maar ik ben gewoon gaan voetballen. Ze weten waar de koelkast is, toch wel het belangrijkste. Over de wedstrijd kan ik kort zijn, we hebben geen schijn van kans gehad. Aarlanderveen deed het slim, gaf achterin geen ruimtes weg en lieten de omschakeling van ons niet toe en dan krijgen wij het lastig. De individuele kwaliteiten bij hen geven dan uiteindelijk de doorslag.”

En weg was hij. Om eerst een rondje voor de gehele kantine te geven en vervolgens huiswaarts richting visite te gaan. De ruime nederlaag was al weer vergeten.

LSVV’70 – Aarlanderveen 1-5 (0-2) 32. 0-1 Chemlali, 44. 0-2 El Bouazzati, 53. 0-3 Poelwijk, 75. 0-4 El Bouzzati, 77. 0-5 El Bouazzati, 90. 1-5 Groenendijk.

Opstelling LSVV’70 : Waasdorp, Casteel, Van der Meer, Van Luxemburg (35. Engwegen), Leugering, Van der Graaf, De Groot (74. Gloerich), Egberts, Groenendijk, Doornenbal, Van Kessel (53. Vissers)

Spelers Aarlanderveen : De Chatinier, Egberts, Nagtegaal, Waandels, Busse, Adekanye, Poelwijk, Margoum, Lamboo, Gruppen, Karmaris, Kalisse, Chemlali, El Bouzzati, Voorn, Koelewijn.