Vierde klasse A (zaterdag) –,,Ik geloof dat de bal, door de stormachtige wind die dwars over het veld stond op deze open vlakte van Leimuiden bij Kickers’69, wel honderddertig keer over de zijlijn is gegaan. En dan moest je als speler nog rennen ook om deze in te kunnen halen. Gelukkig is de regen ons bespaard gebleven, het veld was al moeilijk genoeg bespeelbaar, maar de wind bepaalde volledig deze 2-2 uitslag. De thuisploeg won zo de eerste helft en wij van FC Oegstgeest de tweede helft. Gelukkig hadden we bij de derde helft minder last van zijwind”, sprak FC Oegstgeest-doelman Peter Messemaker met een glimlach.

Met een tweede plek, mijlenver achter koploper Aarlanderveen, resteert er voor FC Oegstgeest ook dit seizoen in de vierde klasse maximaal de nacompetitie. Daarvoor moest deze ploeg wel positieve voetbalmeters blijven maken. Met de wetenschap dat er thuis met 2-0 was gewonnen van de Leimuidenaren, die op de twaalfde plek verbleven, werd er met een positief voetbalgevoel naar de polder afgereisd.

Messemaker: ,,Maar met deze wind op volle stormkracht was voetbal totaal onmogelijk. De windstoten vlogen over de tribune, waar de schaarse supporters dekking zochten. Hun 1-0 was een mislukte voorzet waar de bal, door de wind gedragen, er zo invloog. Diezelfde wind zorgde er bij onze aanvallers voor dat zij de bal de onderkant lat boven de Kickers’69-doelman zagen schampen, maar het werd geen 1-1.”

Het werd nog wel 2-0 voor rust doordat de bal door een windvlaag via een Oegstgeester knie ongelukkig viel waarop het thee drinken werd met vooral de gedachte bij de uitploeg hoe zij na de rust voordeel uit deze windenergie konden halen. Messemaker: ,,We probeerden ervoor te gaan en met de hulp van de wind werden door inzetten van respectievelijk Joep van Tulder en Bob den Hollander de 2-1 en 2-2 gemaakt. Gelukkig belandde een inzet van Kickers’69 kort voor tijd bij ons op de paal anders waren we helemaal de kuikenbak in gegaan.”

Met deze 2-2 blijft FC Oegstgeest tweede met 37 uit 18 (48-20) en wacht komende zaterdag thuis Football Factory, hekkensluiter op de veertiende plek, waar eerder uit met 3-5 van werd gewonnen. Een goede pot om in vorm de vrijwel zekere nacompetitie in te kunnen gaan?

Kickers’69 – FC Oegstgeest 2-2 (2-0). 20. Kickers’69 1-0, 40. Kickers’69 2-0, 60. Van Tulder 2-1 en 80. Den Hollander 2-2.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl