Voorbeschouwing op tweede seizoenshelft – Roodenburg kan terugkijken op een wisselvallige eerste seizoenshelft. De eerste wedstrijd werd met 1-7 van Meerburg verloren, hierna volgden nog een aantal nederlagen om vervolgens in het middenstuk een sterke serie neer te zetten. Aanstaande zaterdag wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen het één plaats hoger staande SV Kickers’69. Bij winst gaan de Leidenaren over de Leimuidenaren heen. We blikken terug en kijken vooruit met de sympathieke en bevlogen hoofdtrainer Donmez. 

Hoe heb je zelf de feestdagen gevierd? Ben je nog weggeweest, of in Nederland gebleven?

,,Normaal gesproken heb ik het altijd druk tussen kerst en nieuwjaar, maar op het werk hebben we heel veel te doen gehad in de maanden november en december waardoor mijn werkgever wat rust heeft ingelast. Voor de kerst was ik voor werk een week lang in Cádiz.”

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft?

,,In de poule waar wij zitten zijn de tegenstanders kwalitatief heel goed en sterk. Er waren voor het seizoen een stuk of zes titelkandidaten en is SV Aarlanderveen, bij die vereniging was ik vorig seizoen nog trainer, nu de trotse koploper. Als je in deze poule als vierde eindigt dan heb je het al goed gedaan. Wij hebben nu drie wedstrijden gewonnen, staan op de 11e plaats en dat is voor een relatief jonge groep helemaal niet verkeerd.”

Wat is de doelstelling voor de tweede seizoenshelft, wat willen Nouri Essaoui en jij nog met deze groep bereiken?

,,Wij hebben een vrij jonge groep zonder al teveel ervaring waardoor we in bepaalde fases in de competitie steekjes lieten vallen. Nouri en ik willen een tactisch sterk en ingespeeld team maken zodat wij een stabiele vierdeklasser worden en wellicht na een jaar of zes kunnen promoveren naar de derde klasse. Dit seizoen is geslaagd als we tussen de 30 en 36 punten halen.”

Zijn jullie op trainingskamp geweest en wanneer begonnen met trainen?

,,We zijn niet op trainingskamp geweest maar hebben wel deelgenomen aan een zaalvoetbaltoernooi in de Zijl en hebben een keer beachvoetvolley gespeeld in Aalsmeer. Wij zijn op 5 januari begonnen met trainen, en hebben met het oude tegen het nieuwe Roodenburg gespeeld”

Spelen jullie nog oefenwedstrijden?

,,Wij spelen 1 oefenwedstrijd tegen Katwijk O23.”

Hoe is het met blessures binnen de groep, zo pal voor de herstart?

,,Alleen bij het eerste elftal al hebben we een zestal blessures. We hebben echter in tegenstelling tot vorig seizoen een brede selectie dus dat kunnen we goed opvangen.”

Al nieuws over spelers die blijven volgend seizoen, of spelers die weggaan?

,,In principe blijft iedereen maar dat weten we pas zeker als de laatste dag van de overschrijving achter de rug is. Wij verwachten dat er een paar kwalitatief goede spelers bijkomen, de toekomst ziet er dus goed uit.”

Wil je zelf nog iets kwijt, welke vraag mis je en wat is daar het antwoord op?

,,Complimenten wat jullie doen voor het Leidse voetbal. Het is zeer belangrijk om het voetbal in deze regio in leven te houden en hier meer dan voldoende aandacht aan te schenken.”