Vierde klasse A (zaterdag)- Dat wedstrijden in de kelder van het amateurvoetbal aantrekkelijk kunnen zijn werd op sportpark Noord bevestigd. Los van de fouten en missverstanden bij vooral de thuisclub was de levendige stadsderby het aanzien meer dan waard. Vooral de studentenclub speelde een van zijn beste wedstrijden van het seizoen tot nu toe. De ploeg van Freek Jansen en Jan Nonkes kwam vooral in de tweede helft sterk voor de dag en won na een 0-2 ruststand vrij gemakkelijk met 1-4. De roodwitten revancheerden zich van de enkele weken geleden pijnlijke nederlaag tegen laagvlieger Warmunda.

Door de zege houdt het flamboyante gezelschap nog engszins aansluiting met de kopgroep. Roodenburg assistent-trainer Youssef Bourazma was minder te spreken over de verrichtingen van zijn ploeg. ,,Vandaag was de slechtste wedstrijd van het seizoen van Roodenburg tegen een overigens sterk spelend LSVV’70. Ik had gedacht dat wij betere voetballers hadden, maar daar was vanmiddag niets van terug te zien. Vooral ons middenveld werd overlopen. Het scoren is het grote probleem, kansen krijgt de ploeg voldoende maar de trekker overhalen is twee.”

Ook tegen LSVV’70 kreeg zijn ploeg in de eerste vijftien minuten twee opgelegde kansen om op een 2-0 voorsprong te komen, in een fase waarin het uitstekend speelde. Door enerzijds falen van aanvoerder Francisco Corte Real, en anderzijds voortreffelijk keeperswerk van LSVV-doelman Dammes Waasdorp bleef de teller op nul staan voor de thuisploeg.

De 0-1 van topscorer Jiddo Doornenbal kwam min of meer uit de lucht vallen. Het was de eerste mogelijkheid van de bezoekers, geholpen door slecht verdedigen van de gastheren. Het was vervolgens gelijk over met de ploeg uit de Leidse Kooi. Met een sterk middenveld, waar nieuwkomer Peter Kamp een hoofdrol vervulde, werd de wedstrijd bepaald door de studenten. De snelle 0-2 werd ingeleid door verdediger Guido Leugering, die foutief werd afgestopt binnen het strafschopgebied. De strafschop werd kiezelhard binnengeschoten, door wie anders dan specialist Jos van Beuningen. Kort voor rust voorkwam Waasdorp met een reflex alsnog de aansluitingstreffer.

Na de thee kende Roodenburg, net als voor rust, een hoopgevende opleving. Het vizier van invaller Youssef Er-Rabt stond echter niet op scherp, nadat hij zich van enkele tegenstanders had ontdaan. Hoewel de thuisploeg veel feller de duels aanging, waren het de roodwitten die de kansen kregen. Kamp zag zijn aangesneden voorzet, na wat tegenstanders omzeild te hebben, gemist worden door twee ploeggenoten. Ook Doornenbal etaleerde na rust zijn kwaliteiten. In de derby die geen moment verveelde kregen de gasten voldoende kansen om een grote uitslag neer te zetten. De goed keepende Vasco Corte Real voorkwam, na een vlotte aanval van de kikkerpolderbewoners de derde treffer, maar was kansloos op de intikker van invaller Guus van Kessel (0-3). Ook invaller en alleskunner Jansen zag zijn schot richting kruising knap gestopt worden door de doelman. De in de tweede helft goed spelende Erik Lagas smaakte het genoegen om te scoren: 0-4. In de laatste minuut kreeg de ploeg via Corte Real alsnog een dik verdiende treffer.

De van FC Breukelen overgewaaide Kamp vond het een heerlijke wedstrijd. ,,Na de 0-2 waren ze gebroken. We hebben goed gebruik gemaakt van de ruimte die we kregen. Dit was een sterke wedstrijd. Nu moeten we een goede serie neerzetten tot aan de winterstop, daarna zien we wel verder”, klonk het strijdvaardig.

Basisopstelling Roodenburg: V.Corte Real, Oulmoudem, Bouchnafa, F. Corte Real, Belkhir, Bouhchlaf, Kouskouss, Mouchih, Foudal, Serraj, Van Stephoudt.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Van der Meer, Van Beuningen, Van Luxemburg, Leugering, Wijnakker, Van der Graaf, Kamp, Doornenbal, Lagas, Loos.