Vierde klasse A (zaterdag)- De ploeg van trainer Alex Redel was met twee overwinningen op rij goed uit de winterstop gekomen. Zaterdagmiddag trof het op eigen sportpark het tot nu sterk wisselvallig draaiende Roodenburg. De ploeg uit Leiden-Noord verloor de heenwedstrijd met maar liefst 1-7 en ook de voorbereiding op deze wedstrijd verliep niet geheel vlekkeloos. Naast het gemis van een aantal geblesseerde spelers, kwamen er ook nog een paar vrij laat aan op het sportpark en bleek ook de kledingtas nog eens “zoek”. Kortom, geen ideale voorbereiding maar na ruim 90 minuten spelen stond er wel een 0-1 op het scorebord. Geen three in a row voor de thuisploeg, de wil om te winnen gaf de doorslag en die wil was groter bij de bezoekers.

Naast dat de ploegen elkaars tegenstander waren was de wind ook wel een zeer bepalende factor. Natuurlijk hadden beide ploegen hier last van, maar het kwam het (kijk)spel zeker niet ten goede. Veel foute passes, ballen die over de achter- en zijlijn werden geschoten en diepteballen die niet aankwamen. Na een kleine tien minuten spelen dacht Meerburg via Duuk van der Meer op voorsprong te komen, maar op advies van de assistent scheidsrechter werd het doelpunt afgekeurd. De thuisploeg had in het eerste halfuur het betere van het spel, mocht het spel ook maken, maar kon geen echte kansen afdwingen. Roodenburg beperkte zich tot compact verdedigen en hoopte er via de omschakeling gevaarlijk uit te komen alleen mede door de weersomstandigheden kwam hier in de praktijk niets van terecht. Vlak voor het rustsignaal kwamen de Leidenaren dan eindelijk een keer in de buurt van keeper Patrick Bom en het was het ook meteen raak. Een kort genomen hoekschop belandde uiteindelijk bij verdediger Sabir Serraj die het laatste tikje gaf en hiermee het scorebord in werking zette. Roodenburg kwam tegen de verhouding in op voorsprong, maar Meerburg had nog een helft met wind mee om hier iets aan te doen.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en het begin van de tweede helft was voor de Zoeterwoudenaren. De in de eerste helft al ijverige Aymen Mizab, ex-Roodenburg, mocht na een uur spelen een vrije trap nemen maar zijn inzet ging net over. Een paar minuten later een goedlopende aanval over een aantal schijven. Spits Mats van der Poel kon zijn voet net niet tegen de bal krijgen. Laatste man en captain Kevin de Jong werd naar het front gestuurd en Meerburg bracht een aantal verse krachten in het veld, waarbij Bauke Doeven een uitstekende indruk achterliet. Het slotoffensief was begonnen. Wat veldspel betreft kon men niet gevaarlijk worden, daarnaast stond er bij Roodenburg een team in het veld wat streed voor iedere meter en geen risico nam op eigen helft. De gevaarlijkste momenten voor de thuisploeg kwamen dan ook uit spelhervattingen. Zo ook in blessuretijd, maar wederom werd dit doelpunt afgekeurd op advies van de vlaggenist. Dit was ook gelijk het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. De Rijndijkers verloren zo wederom dure punten en de ploeg van Nouri Essaoui won op wilskracht.

Essaoui was trots op zijn ploeg. ,,De basis van deze overwinning is de wilskracht die we hebben laten zien. Het was een slechte wedstrijd en door de harde wind was goed voetbal heel moeilijk. Deze overwinning komt ons op basis van inzet en wilskracht dan ook toe.”

,,Te weinig inzet, ik miste bij ons de echte wil om te winnen. Het eerste halfuur was prima. We maken een doelpunt dat onterecht wordt afgekeurd alleen zijn we daarna helaas gestopt met voetballen en hebben we geen duel meer gewonnen. Kortom, slappe hap. Dat de A-junioren die invallen de beste aan onze kant waren en reeds een wedstrijd met de A1 in de benen hadden, zegt genoeg lijkt me”, aldus verliezend coach Redel.

Het laatste woord is aan de matchwinner en sterk spelende Serraj. ,,Het was in principe geen echte voetbalwedstrijd. Vooral door de wind werd er weinig tot niet gevoetbald en daar hadden we vooraf al rekening mee gehouden. We spraken af compact te staan en vooral in de omschakeling er gevaarlijk uit te komen. Daarnaast hadden we nog flink wat recht te zetten want in de eerste wedstrijd gingen we er keihard vanaf. Ons systeem bleek te werken. Meerburg kwam zelden aan voetballen toe en ook hun lange bal was niet effectief. Het kwam puur aan op wilskracht en dat was zeker aan onze zijde aanwezig. We knokten keihard en wonnen veel duels. Het lukte ons om te scoren vanuit een scherpe voorzet van Ali El Baroudi, die overigens ook prima speelde. Ik kon de bal bij de tweede paal binnenlopen. We gaven weinig tot niets weg, al scoorde Meerburg nog een buitenspelgoal. Deze winst is behaald op basis van inzet.”

Meerburg – Roodenburg 0-1 (0-1) 43. 0-1 Serray. Toeschouwers: 30. Scheidsrechter: Van den Dop.

Opstelling Meerburg : Bom, de Jong, Laan, Van der Meer (86. Van de Ven), Van der Poel, Loos (61. Doeven), B. Verboon, Weijers, Paap (61. Klumperman), Mizab.

Opstelling Roodenburg : Elzoubai, Yuksel, Mouchih, Anass Bouchnafa, Bardaa (86. Taib), Bouhchlal, Elbaroudi (77. Matoug), Foudal, Serraj, Mkadmi,  Abdelhak Bouchnafa