donderdag, maart 28, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg herstelt zich knap van zware nederlagen

Roodenburg herstelt zich knap van zware nederlagen

-

Vierde klasse A (zaterdag)-De districtsbeker werd voor Roodenburg een ware martelgang. Zo werd er onder meer met 18-0 verloren van Quick Boys 2. Bij de start van de competitie kreeg Roodenburg een tegenstander van een ander formaat tegenover zich en meteen werd er gewonnen. In Leiden-Noord werd het 2-1 voor de ploeg van Nouri Essaoui.

De trainer: ,,Ik hechtte niet teveel waarde aan de beker. Ik heb genoten van een wervelend Quick Boys, maar die behoren gewoon in een poule te zitten bij eerste-en tweedeklassers. Ik heb die potjes met name benut om zoveel mogelijk spelers aan het werk te zien en daardoor werd ik wel veel wijzer.”

Tegen de ploeg uit Hazerswoude kwam Roodenburg in elk geval beduidend beter voor de dag. ,,Zij hanteerden de lange bal en daar hadden wij geen enkele moeite mee. Wij konden vaak rustig opbouwen en tot aan de zestien ging het best aardig. Enkel in de eindfase kon het beter, maar ik zag zeker winstkansen.”

Kort na de rust opende de ingevallen en uitstekend spelende Abdessamad Montacir de score. ,,Hij is overgekomen van Voorschoten’97 en speelde daar in de landelijke competitie. Ik heb hem een groot compliment gegeven en niet enkel omdat hij ook de tweede goal maakte. Die jongen kan voor ons van grote waarde zijn.”

Na de 1-0 kwam Bernardus echter eerst nog op gelijke hoogte. ,,Sabir Serraj ging in de fout en dat leverde een pingel op (die door Daniel van Leeuwen werd benut, red.). Na de 1-1 dacht ik dat we het moeilijk zouden krijgen, ook al omdat de krachten wat weg vloeiden bij ons. Toch toonde de ploeg veerkracht en uiteindelijk betaalde dat zich uit. Een prima goal op aangeven van Walid Belkhir. De 2-1 konden we vervolgens over de streep trekken. Voor de moraal uiteraard een lekkere zege, hoewel ik niet denk, en dat zeg ik met alle respect, dat Bernardus een hoogvlieger is. Natuurlijk waren er op de club wat zorgen over hoe we ervoor stonden na een paar pakken slaag, maar de groep heeft laten zien weldegelijk leuk voetbal op de mat te kunnen leggen. We zijn ook nog niet lang onderweg want laat begonnen. Ik geloof er zeker in dat we straks veel verder zijn en dan kunnen we best leuke resultaten gaan neerzetten.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read