Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg heeft de zesde overwinning van het seizoen binnen. Op eigen veld werd de inhaalwedstrijd tegen Kickers’69 met 3-2 gewonnen. Halverwege was er nog niet gescoord. De Leidse ploeg kreeg door de zege de middenmoot in het vizier en nam verder afstand van de ploeg uit Leimuiden.

Trainer Cengiz Donmez sprak van een verdiende driepunter. ,,Wij maakten meer het spel en zij probeerden ons vooral via de counter te verrassen. Heel veel idee zat er echter niet in hun spel. Ik denk dat de ploeg heeft laten zien dat het nog steeds stappen maakt.”

Collega Erwin van der Zee was het niets eens met de zienswijze van de trainer van de thuisploeg. ,,Een gelijkspel zou meer op zijn plaats zijn geweest, maar je krijgt niet altijd wat je verdient helaas.”

Mo Matoug opende de score na de rust, nadat de behendige speler eerder een strafschop had gemist. Abdelhaq Bouchnafa bracht de marge naar twee treffers, maar de bezoekers toonden veerkracht via Tijs van der Hoorn en Pascal Broers. Uiteindelijk bleven de punten toch op Noord. Mohammed “Crouch” Jallow, normaliter spelend in het tweede elftal, werd de gevierde man door de 3-2 binnen te werken.

Donmez: ,,Er zit zeker potentie in deze groep om door te kunnen groeien. Wij kunnen vrijuit spelen en hebben niets te verliezen. Wij moeten er naar streven om uit te komen op dertig punten. Een ploeg als Hazerswoudse Boys moeten wij ook nog kunnen passeren en verder is het aan ons om steeds meer afstand te nemen van de zwakkere broeders in deze klasse. In dat rijtje horen wij in elk geval zeker niet.”

Opvallend is dat de blauw-zwarten nog geen enkele keer gelijk speelden dit seizoen. Naast de zes genoemde zeges staan er namelijk elf nederlagen achter de naam van de club. Roodenburg is nu tiende in de rangschikking en heeft een voorsprong opgebouwd ten opzichte van Kickers’69 van vijf punten.