Vierde klasse A (zaterdag)-Roodenburg wisselde weer stuivertje met Meerburg en is terug op de tiende plaats. De Leidse ploeg kwam thuis opvallend sterk voor de dag en Floreant werd het kind van de rekening (5-2). Het betekende de vijfde competitiezege voor de blauw-zwarten, die nu gemiddeld uitkomen op 1 punt per wedstrijd.

Trainer Cengiz Donmez was uitermate tevreden. ,,We hebben lering getrokken uit de nederlaag in de heenwedstrijd. Toen werden we overklast door steekpassjes waarop we niet goed reageerden. Die hebben we er nu uit kunnen halen. Het stond goed bij mijn ploeg en vanuit de omschakeling hebben we hen pijn kunnen doen. Zij waren erg kwetsbaar in defensief opzicht en dan mag je spreken van een weelde als je na een half uur spelen met 4-1 voor staat, terwijl we eerst nog achter kwamen. Na de rust moesten we zien te voorkomen dat zij terug kwamen in de wedstrijd en dat lukte heel behoorlijk. Na de 5-2 was het wel gedaan met hun verzet.”

De trainer nam het woord ‘slim’ in de mond. ,,Je kunt hard werken en goed voetballen, maar daarmee win je niet altijd. Je moet ook slim zijn en dat heb ik dit keer gezien. Floreant had daar geen antwoord op en dus ben ik heel tevreden over ons optreden. Het smaakt naar meer en wij kunnen zeker nog meer ploegen gaan verrassen. Volgende week gaan we naar Woubrugge toe. Waarom zouden we daar geen resultaat kunnen halen. Als je slim speelt, kom je ver. En verder: wat hebben wij te verliezen? Gewoon onbevangen spelen.”

Scoreverloop: 0-1, 1-1, 2-1 en 3-1 Bouchnafa, 4-1 Elbaroudi, 5-2 Belkhir.