Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg stond in Leiden aan de aftrap tegen SJZ uit Zoeterwoude. De blauwzwarten begonnen met hoog druk zetten, maar duidelijk was dat ze dat nooit vol konden houden tegen een afgetraind en beter georganiseerd SJZ. Daar kwam nog eens bij dat de vele kansen die de thuisclub kreeg keer op keer werden gemist.

Younes Oulmoudem speelde vanuit de as bij de Leidenaren, maar wilde te vaak met onnodige capriolen iets betekenen voor zijn team. Bij de meest simpele balcontacten werd een te moeilijke oplossing gezocht, waardoor Roodenburg balverlies leed. Zijn collega in het midden, Abdennour Zoulali, was wel meer een rots in de branding voor de club uit Noord. Het was voordeliger voor de thuisploeg geweest wanneer hij wat vaker dan Oulmoudem de bal had gehad. Wat dat betreft was Oulmoudem dit keer te veel aanwezig, en hield Zoulali zich te vaak op de vlakte.

De bezoekers imponeerden niet tegenover hun tegenstander. De Zoeterwoudenaren zijn als team gegroeid, maar het lef om in dit soort wedstrijden door te drukken was nog niet voldoende aanwezig. SJZ leek na een klein half uur eindelijk een mogelijkheid te creëren met Mitchell Hensing, maar die kwam ongelukkig in botsing met Aziz Mouchih, en het hoogst haalbare was een stuiterbal. Verder kreeg vooral Marc Griffioen veel kansen om gevaar te stichten. Hij werd een paar keer diep gestuurd, maar zijn voorzet liet te wensen over. Ook was hij degene voor de Zoeterwoudenaren, die na een pass van Peter Wansink, in de eerste helft voor een doelpunt had kunnen zorgen. De groenwitten hadden door moeten hebben dat Roodenburg zich gemakkelijk op liet jagen, waardoor ze snel fouten maakten. Een gemis aan leiding in het veld bij SJZ zorgde ervoor dat van deze fouten niet geprofiteerd werd.

Na een uur spelen ging weer Griffioen alleen op de keeper af, dit door een lange bal van achteruit. Maar de doelman van de Leidenaren stopte zijn schot. Vijf minuten later was het wel raak via diezelfde Griffioen, en kwam er toch nog een winnaar uit de bus. Na de 0-1 ging de wedstrijd verder zoals het al die tijd al verliep. Het bleef slordig, onhandig en niet aantrekkelijk voor het publiek.

Een kwartier voor het einde ging Hakim Bouchlaf ook nog eens schreeuwend neer en dat betekende einde wedstrijd voor hem. Waarschijnlijk verstapte hij zich. Het enige echte ontbranden van de wedstrijd kwam in de laatste minuten van de blauwzwarten toen een buitenspelsituatie een heerlijk doelpunt in de weg stond. Van dertig meter afstand poeierde Oulmoudem de bal snoeihard in het doel van de Zoeterwoudenaren. De scheidsrechter had echter een combinatie, voorafgaand aan het schot van Oulmoudem, tussen twee Roodenburgers als buitenspel voor een van hen beoordeeld en daardoor leverde het mooiste moment van de wedstrijd toch nog een domper op voor de club uit Noord. Zeker nadat Zoulali, door een discussie met de scheidsrechter over het afgekeurde doelpunt, met een rode kaart werd bestraft en dus het veld moest verlaten.

Zoulali: ,,Die rode kaart is wel jammer ja. Maar in mijn ogen was de speler die volgens zeggen buitenspel stond niet betrokken bij het schot van Younes. Wat betreft onze wedstrijd; de afspraak is dat ik vanuit het middenveld vooruit moet denken, terwijl Younes dan meer in een controlerende rol speelt. Dat liep vandaag wat door elkaar heen en daar komt bij dat we allemaal erg slordig waren. Wat we missen is iemand die doelpunten maakt. In de eerste helft hadden we veel kansen die uiteraard dan wel afgemaakt moeten worden.”

Matchwinnaar Griffioen: ,,Gelukkig was het een sportieve wedstrijd. Het kan nog wel eens lastig zijn tegen sommige Leidse ploegen, omdat die erg fel kunnen reageren en zelfs over het randje gaan. Dat was vandaag niet het geval. Alleen om de een of andere reden lukte het allemaal niet bij ons. Uiteindelijk ben ik blij dat ik toch nog mijn stempel kon drukken met een doelpunt. We klimmen nu omhoog en dat is wat we willen. Zeker na de nederlaag tegen FC Boshuizen van vorige week smaakt deze driepunter goed.”

Opstelling Roodenburg: Van Stephoudt, Van Weeren, Oulmoudem, Corte Real, Ataide e Leme Corte Real, Belkhir (Bouchnafa), Hakim Bouchlaf (Foudal), Zoulali, Abdeslam Bouchlaf (Kouskouss), Mouchih, Serraj.

Opstelling SJZ: Van Nierop, Versteegen, De Goede, Warmenhoven, Hensing, Rietkerken (Vermeeren), Grossat, Wansink, Karreman, De Goeje, Griffioen.