Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Als ik zo terugblik op deze wedstrijd, dan kan ik best trots op mijn jongens zijn omdat ze wel zijn blijven voetballen. Dat waar Kickers’69, de thuisploeg, het na rust vooral van strijd moest hebben. De eerste helft heeft onze doelman echt bijna geen bal gehad. Dan gaan we uiteindelijk toch met een 4-2 nederlaag terug naar Leiden-Noord, waar we eigenlijk net zo makkelijk met 5-0 hadden kunnen winnen. Maar dan moet je om de kansen te benutten wel voorin de goede keuzes maken. Moet je de bal in hun zestien afgeven dan moet je dat ook doen en niet gaan schieten”, aldus de helder analyserende Roodenburg-trainer Cengiz Donmez.

Waar er eerder deze maand thuis nog met 3-2 van Kickers’69 was gewonnen en de blauw-zwarten met een tiende plek met 21 uit 19 ook één plekje hoger stonden dan de oranje-witte gastheren met 17 uit 19 was het een mooie pot om even wat afstand te nemen van het rechterrijtje in de stand van deze vierde klasse A. Maar het liep anders dan Donmez kon vermoeden: ,,De eerste helft speelden we goed, hadden vier hele grote doelkansen, zagen onze topscorer Mo Maatoug met een schitterend schot net buiten de zestien de 1-0 scoren, maar door een rare beslissing van de man in het zwart gingen we toch met 1-1 de rust in.”

Roodenburg bleef ook in de tweede helft voetballen, zette de thuisploeg eerder vast maar de combinatie van diverse verkeerde keuzes bij doelkansen, veel meer strijd bij Kickers’69 en soms onvoorspelbare scheidsrechterlijke reacties zorgden voor de onverdiende Leidse 4-2 nederlaag. Donmez: ,,Maatoug scoorde met een schitterende vrije trap nog wel de 3-2, maar verder kwamen we toch niet.”

Komende zaterdag is Roodenburg vrij en op 6 april is Hazerswoudse Boys thuis de tegenstander waar er eerder uit met 5-1 kansloos werd verloren. Er moet dus het nodige gebeuren om van die tiende plek met 21 uit 20 af te komen. ,,Maar misschien gaan we komende zaterdag eerst eens met alle jongens praten en wie weet kunnen we ook nog wel een oefenpotje regelen”, aldus de immer strijdlustige Roodenburg-trainer.

Kickers’69 – L.V. Roodenburg 4-2 (1-1). (Van der Hoorn 2, Van Vliet, Broers/ Matoug 2)