Vierde klasse A (zaterdag)- ,,We wisten van tevoren al dat dit een zware wedstrijd ging worden. Met SCH’ 44 troffen we de koploper die voorlopig nog met overtuiging bovenaan staat. We hielden het lang vol om in het hoge tempo mee te gaan en dat ook nog met goed veldspel zo nu en dan. Helaas voor ons kwam de vermoeidheid in de ploeg een kwartier te vroeg”, aldus Zwammerdam speler Nick van den Berg. De thuisploeg moest zich in het laatste deel van de wedstrijd gewonnen geven en verloor uiteindelijk met 2-3.

Zoals gezegd kwam er met SCH’ 44 een zware tegenstander richting sportpark Zwammerdam. De club uit Harmelen stond zonder puntverlies bovenaan en liet in het eerste kwartier goed zien dat zij niet voor niets bovenaan staan.

De middenvelder vertelt: ,,Het eerste kwartier waren wij erg zoekende. De tegenstander maakte het ons erg moeilijk met veel positiewisselingen en goed veldspel. Dit betaalde zich ook uit met een goal. Toen wij de speelwijze uiteindelijk door hadden, kwamen wij ook beter in de wedstrijd en gingen wij goed meevoetballen.”

Na dik 25 minuten voetballen kon Ruben de Bruin teamgenoot Koen Woudenberg bedienen met een goede voorzet. Woudenberg faalde niet en schoot vanaf elf meter het leer tegen de netten aan (1-1). In de tussentijd was er al een Zwammerdams doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

,,Na de rust begonnen wij goed. We pakten goed door op dezelfde lijn als voor de pauze en lieten ons niet verassen door de vele positiewisselingen. In deze fase kwamen wij dan ook redelijk verdiend op voorsprong. We waren misschien niet beter, maar de gevaarlijke momenten waren voor ons. Jordi de Groot anticipeerde goed om een te korte terugspeelbal en rondde knap af”, gaat Van den Berg door (2-1).

In het laatste kwartier ging bij de koploper het tempo nog een keer omhoog. De Zwammerdammers hadden een uur lang alles gegeven in combinatie met bij vlagen goed voetbal en konden hierdoor het compacte veldspel niet meer voortzetten. SCH profiteerde hiervan door tweemaal kort achter elkaar te scoren om zo de wedstrijd toch nog winnend af te sluiten.

Van den Berg tot slot: ,,Dat de tegenstander van een hoger niveau kwam merkte je gelijk. Toch vind ik het van ons erg knap dat wij zo lang mee goed meededen. Toen zij doorhadden dat bij ons de vermoeidheid zijn werk deed, gingen ze in een nog hoger tempo spelen. Dat heeft ons uiteindelijk de das omgedaan. De wedstrijd begon voor ons wat moeilijk en na wat wissels eindigde het weer zoals in het begin eigenlijk. Helaas voor ons is het harde werken deze keer niet beloond met een overwinning.”

Zwammerdam – SCH’ 44 2-3 (1-1). 0-1, 1-1 Woudenburg, 2-1 de Groot, 2-2, 2-3.

Opstelling Zwammerdam: Van den Heuvel, Van Dorp, Peters, De Bruin, Van Asselt, Van den Berg, Kremer, Drexhage, Bons, De Groot, Woudenberg.

Foto’s: Jaap Peters