donderdag, maart 28, 2024
HomeSJZInterviews SJZSJZ gaat op eigen bodem onderuit tegen Woubrugge

SJZ gaat op eigen bodem onderuit tegen Woubrugge

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Vorige week boekte SJZ een moeizame, maar verdiende overwinning op bezoek bij het Leidse Roodenburg. Dit weekend ontving de ploeg van trainer Arie van Duijn het fysiek sterke Woubrugge. Er werd met 0-2 verloren. Volgens aanvaller Peter Wansink een terechte uitslag, de schade had zelfs groter kunnen zijn.

Wansink vertelt: ,,Onze start was niet onaardig. We zochten naar de voetballende oplossing en na pakweg een kwartier spelen kreeg ik een dot van een kans. Deze had ik moeten benutten, wellicht had de wedstrijd dan anders gelopen. Ook mijn ploeggenoot Mark Griffioen had ons op voorsprong kunnen en moeten zetten. Kort hierna viel ik geblesseerd uit, maar zag vanaf de zijkant dat SJZ het betere van het spel had. Met een 0-0 stand gingen we rusten.”

De steunpilaar van de groenwitten gaat verder: ,,Kort na de onderbreking kwamen we op achterstand. Een afgevallen bal werd door Woubrugge binnengeschoten. We raakten hierdoor uit ons spel en hanteerden veelal de lange bal. Dit is iets wat wij als ploeg helemaal niet beheersen, maar we moesten zien terug te komen. Ons niveau zakte hierdoor ver weg en eigenlijk speelden we hiermee Woubrugge ook nog eens in de kaart. Zij waren fysiek sterker en bij hoge ballen wonnen ze nagenoeg alle duels. In de omschakeling kregen de bezoekers ook nog eens behoorlijk veel kansen. Halverwege de tweede helft verdubbelde Woubrugge de score en waren we wel gezien. Zelf creëerden we weinig tot niets, daar waar onze opponent verzuimde de score verder uit te bouwen. Hun defensie stond goed en ze loerden op de counter, dat deden ze gewoon goed. We mogen van geluk spreken dat onze keeper er vandaag stond. Dankzij hem bleef de schade beperkt. Woubrugge ging als winnaar van het veld, zeker gezien het aantal mogelijkheden dat zij kregen kwam de overwinning hen toe. Het was het gewoon niet dit weekend, laten we het houden op een off-day.”

Volgende week hebben de Zoeterwoudenaren een weekje vrijaf, waarna de ploeg over twee weken thuis speelt tegen min of meer buurman Koudekerk.

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read