dinsdag, april 16, 2024
HomeSJZInterviews SJZSJZ kansloos weggespeeld door kampioenskandidaat SJC

SJZ kansloos weggespeeld door kampioenskandidaat SJC

-

Vierde klasse A (zaterdag)-,,Alleen als we in onze allerbeste vorm hadden gestoken hadden we kans gemaakt tegen SJC. Dat was niet het geval, sterker nog, het hele team speelde onder niveau.”

Aan het woord SJZ speler Ricardo Rietkerken, die er duidelijk geen doekjes om windt. ,,Je kunt wel zien dat veel SJC spelers hoger gevoetbald hebben. Hun handelingssnelheid is hoger, hun inzicht beter en dat geldt ook voor hun positiespel. Wij kwamen steeds een stapje te laat en moesten het afleggen tegen hun voetbalslimheid. In de rust probeerde onze trainer, Arie van Duijn, ons nog op scherp te zetten, maar vergeefs. De tweede helft was van onze kant net zo zwak als de eerste. Van mijn voorgevoel dat een gelijkspelletje mogelijk was bleef geen spaan heel.”

SJZ bekleedt nu een positie ergens midden op de ranglijst en voorlopig is er geen uitzicht op een paar plaatsjes hoger. Volgende week reist de ploeg af naar Leimuiden om tegen Kickers’69, dat verrassend verloor van Bernardus, te spelen. Een lastige pot, want de opponent staat in de subtop. Rietkerken tot slot. ,,Na afloop vertelde Van Duijn ons toch vooral niet te zwaar te tillen aan de 0-5 nederlaag: SJC is in deze klasse een geval apart. Tegen Kickers zie ik wel degelijk kansen hoor. We spelen echt geen twee keer achter elkaar zo zwak.”

Bij de Noordwijkers was Stijn Dahler met liefst vier treffers de grote man. Dandy Steenvoorden deed de groenwitten eenmaal pijn door te scoren. SJC loste Koudekerk af aan de kop. De ploeg van Ronald Rosdorff verloor in en van Woubrugge (verslag volgt later vandaag).

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read