donderdag, april 25, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactorySJZ wint historisch duel tegen Football Factory (2-0)

SJZ wint historisch duel tegen Football Factory (2-0)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Niet alleen speelde SJZ zijn eerste officiële competitiewedstrijd op de zaterdag, maar de club vierde op deze speeldag ook nog zijn 74ste verjaardag. Dat uitgerekend Football Factory de tegenstander was is op zich saillant te noemen, aangezien SJZ in 2008 de opponent was bij de eerste officiële(beker)wedstrijd van de bezoekers.

Op een zonovergoten Sportpark Haasbroek begon SJZ voortvarend. In de derde minuut gaf aanvoerder Guus de Goede een afgemeten dieptebal die door Jesse Grossat koelbloedig werd verzilverd en zo werd hij de eerste doelpuntenmaker op zaterdag 1-0. ,, Dit was mijn eerste basisplaats en om dan gelijk te scoren is natuurlijk fantastisch. Dat het ook nog een historisch doelpunt is zegt me eerlijk gezegd niet zoveel, dat is meer iets voor onze clubarchivaris Gerard van der Hoeven”, aldus Grossat.

In het eerste half uur gebeurde er weinig, dit tot ongenoegen van beide trainers die dit ook duidelijk hoorbaar lieten blijken. De grootste studenten voetbalclub van Leiden kwam voor rust een paar keer gevaarlijk door. Eerst door een venijnig schot van Bastiaan Dingjan in de korte hoek en ook een volley van Alwin Peters had een beter lot verdiend. SJZ werd nog gevaarlijk door wederom een fraaie pass van De Goede die Mitchell Hensing voor de keeper zette en Daan Hoogbruin miste in kansrijke positie. Beide ploegen claimden ook nog een strafschop in de eerste helft maar scheidsrechter Van den Dop wuifde de smeekbedes theatraal weg. De verbaal zeer aanwezige leidsman was ongetwijfeld een fan van Roelof Luinge, alleen was hij dertig centimeter korter en het Drents was vervangen door sappig Leids.

De kersverse trainer van SJZ, Arie van Duijn, had een goede hand van wisselen, want de net ingebrachte Marc Griffioen werd knap vrijgespeeld en schoot diagonaal de 2-0 binnen. Weer vijf minuten later redde de goed keepende Gijs Minnema miraculeus op een kopbal van dichtbij en de bal rolde naast het doel van de Leidenaren. Met het inbrengen van de van het Haagse filiaal overgekomen Jacopo Giklodori werden de gasten dreigender en werd het een open wedstrijd, al kregen de groen-witten de beste mogelijkheden. Tien minuten voor tijd zorgde aanvoerder Dingjan bijna voor de aansluitingstreffer door met een goed afstandsschot de paal te raken. ,,Ik was deze wedstrijd een paar keer dicht bij een treffer en dat had ons misschien nog een puntje kunnen bezorgen. Ik denk dat als het meezit we dit seizoen net onder de middenmoot kunnen eindigen, ondanks dat we in vergelijking met vorig jaar minder individuele kwaliteiten hebben, maar nu wel een beter team vormen. We krijgen er waarschijnlijk ook nog twee spelers bij die zich tijdens de EL CID week hebben aangemeld en die in de regio Groningen op behoorlijk niveau hebben gespeeld.”

Het is te hopen dat het spelpeil bij Football Factory net zo hoog wordt als de totale som van de rugnummers van het basisteam, namelijk 406 (!).

De club uit Zoeterwoude-dorp kwam de laatste vijf minuten nog met tien man te spelen toen Daan Hoogbruin geblesseerd uitviel en de gastheren al drie keer hadden gewisseld. De zege kwam niet meer in gevaar en SJZ kreeg nog de beste mogelijkheden, aangezien de studentenploeg alle risico’s nam. De goed spelende en voor zijn leeftijd heel beheerst acterende verdedigende middenvelder Grossat ,,Heerlijk om het seizoen met een overwinning te beginnen en zo te proberen om onze doelstelling, een plek bij de eerste vijf, te kunnen bewerkstelligen.”

En zo blijft SJZ op zaterdag nog steeds ongeslagen…..

SJZ-Football Factory 2-0 (1-0). 02. Grossat 1-0, 50. Griffioen 2-0.Scheidsrechter: Van den Dop.

Opstelling SJZ: Van Nierop, De Goeje, De Goede, Versteegen, Warmenhoven (45. Plooij), Grossat, Karreman  (77. Netjes), Rietkerken (45. Griffioen), Hensing, Wansink, Hoogbruin.

Opstelling Football Factory: Minnema, Essel, Leyen, Peters, De Gouw, Dingjan, N. den Otter (63. Boukhedmi), Van Delft, Collff (50. Giklodori), D. den Otter, Hockx.

 

 

Must Read