zaterdag, april 20, 2024
HomedistrictsbekerEerste officiële thuiswedstrijd SJZ op zaterdag eindigt in tumult…

Eerste officiële thuiswedstrijd SJZ op zaterdag eindigt in tumult…

-

Districtsbeker, groep 2, poule 20 – Na de onnodige nederlaag in de eerste bekerwedstrijd tegen Laakkwartier moest er gewonnen door de groenwitten om kans te houden door te bekeren. De eerste helft was er echter een om gauw te vergeten. SJZ speelde in een veel te laag tempo en HMC kon aardig meevoetballen en beschikte over een paar vaardige spelers, al zal bondscoach Ronald Koeman geen gesprekjes hoeven te voeren om eventueel spelers te moeten overhalen om voor Oranje te kiezen.

De aanvoerder van SJZ,Guus de Goede, over de eerste rondgang: ,,We zetten slecht druk en daardoor vielen de linies ver uit elkaar. Dat kwam omdat we onze taken niet uitvoerde en dat resulteerde in een slecht optreden voor de pauze.”

Toch kwamen de Haasbroek bewoners nog voor rust op voorsprong door een schitterende individuele actie van Marc Griffioen, die op de achterlijn twee Haagse spelers dolde en alleen door een overtreding kon worden gestuit. De scheidsrechter kon niets anders doen dan voor een penalty fluiten. Peter Wansink had uit tactisch oogpunt de bal hoog in de touwen kunnen schieten, aangezien Kostas Lamprou een reus lijkt bij de keeper van HMC, maar Wansink stuurde de doelman beheerst de verkeerde hoek in (1-0). Griffioen bleek wel dusdanig geblesseerd te zijn geraakt dat hij gewisseld moest worden.

Een paar minuten na de rust kwamen de gastheren alleen voor doelman Gijs Brinks die zijn ploeg knap redde. Bij de daaropvolgende tegenstoot van SJZ werd Youri Karreman aangespeeld door Ricardo Rietkerken die zag dat zijn puntertje de 2-0 betekende. De zeker houdbare bal was ook het laatste wapenfeit van de Haagse sluitpost.

Rietkerken was de verdediging te snel af en kon alleen ten koste van een rode kaart worden gestuit. De toegekende vrij trap werd door Roy Versteegen tegen de kruising geschoten. Ondanks een man minder bleven de gastheren gevaarlijk. Nadat men eerst nog voor open doel had gemist, kwam in de zestigste minuut de aansluittreffer tot stand. Na deze treffer kreeg de thuisclub enkele goede mogelijkheden, totdat rond de zeventigste minuut de vlam in pan sloeg.

In de daaropvolgende scrimmage werd Sjoerd Hulsbos dusdanig geraakt dat hij met een tand door zijn lip naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. De scheidsrechter wilde de wedstrijd tijdelijk staken maar voor de thuisclub was de maat vol. De Goede: ,,Tot aan het desbetreffende incident was er eigenlijk weinig aan de hand, maar wij waren hier helemaal klaar mee. Als je voetbalmaatje naar het ziekenhuis moet zegt dat genoeg. Vorig jaar hebben we al enkele van deze potjes gespeeld tegen teams uit Den Haag en Rotterdam en dat was ook niet altijd even prettig. We kijken daarom ook erg uit naar de competitie met allemaal leuke clubs uit de eigen regio.” De in Zoeterwoude kersverse oefenmeester Arie van Duijn stond helemaal achter zijn aanvoerder en spelersgroep en heeft er alle begrip voor dat zij niet verder wilden spelen.

SJZ-HMC 2-1 (1-0). 44. Wansink 1-0, 47. Karreman 2-0, 60. 2-1, 72. gestaakt.

Scheidsrechter: Van der Plas.

SJZ: Brinks, De Goeje (25. Karreman), Versteegen, De Goede, Warmenhoven, Hensing, Griffioen   (45. Hoogbruin), Hulsbos, Wansink, Netjes, Rietkerken.

2 REACTIES

  1. Beste redactie,

    Wij zijn op uw verslag van SJZ-HMC gewezen en merken op dat deze onjuistheden bevat en onvolkomen. Het gaat om dit bericht:

    https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/vierde-klasse-zaterdag-west-2/sjz/eerste-officiele-thuiswedstrijd-sjz-op-zaterdag-eindigt-in-tumult/

    In het kader van hoor en wederhoor verzoeken wij u ook ons verslag te plaatsen zodat ook de andere partij gehoord wordt. Dat is immers de corebusiness van (amateur)journaille.

    Graag verneem ik of u geïnteresseerd bent in ons verslag zodat ik d3ze naar u kan zenden.

    Sportieve groet,

    HMC
    Webredactie

    • Goedemorgen,

      Uiteraard kunt u het verslag doormailen.
      Zoals u kunt zien is er weinig aandacht besteed aan de staking. Onze redactie w4enst zich graag bezig te houden met voetbalzaken, vandaar.
      Zeker is dat er een speler is afgevoerd naar een ziekenhuis. Dat feit op zich is triest te noemen.

      Vr groet

Reacties zijn gesloten.

Must Read