Aan alles komt een einde. Zo ook aan de prestatieve carrière van Stefan Sleijser en Guus van der Hoeven,  twee iconen die jarenlang de club SJZ hebben vertegenwoordigd in het eerste elftal. Twee hele gemotiveerde gasten, sportief en ook uiterst prettig in de omgang. Ik heb zelf de eer gehad om drie seizoenen te mogen werken met Sleijser. Van der Hoeven was in die periode actief als speler van SJC.

Beiden hadden voor hun afscheid een team mogen samenstellen. Stefan koos voor veel gasten uit de periode dat ik zelf als trainer betrokken was bij SJZ, Guus koos ook diverse jongens uit andere periodes en gasten waar hij in het verleden mee gespeeld heeft bij SJZ.
Het zegt genoeg over deze twee gasten dat vele mensen, zowel in de begeleiding als de spelers zelf, gehoor hebben gegeven aan de uitnodiging. Is toch heel tof voor hen om te constateren dat ze een dusdanige relatie met een ieder hebben opgebouwd dat iedereen bereid was om te komen. Hebben ze zelf verdient en tekent hen als mens, een groot compliment.

De wedstrijd was uitermate onderhoudend en van een zeer behoorlijk niveau, fanatiek, met verzorgd veldspel, mooie goals maar ook veel plezier. Voor mijzelf was het een leuk weerzien met team Sleijser waar genoeg gasten in speelden die actief waren in mijn periode bij SJZ. Vreselijk gelachen en genoten van de grappen en grollen die horen bij een weerzien, alsof de tijd weer even heeft stilgestaan. Ook de “oude staf” met de gebroeders Bos waarvan Wim liever bij team van der Hoeven aansloot om coach Rik van der Geest te ondersteunen, jammer, beetje kansloos eigenlijk…. maar goed iedereen maakt fouten. Hij had er uiteraard spijt van omdat broer Peter en ondergetekende afgetekend met 3-1 wonnen……

Ik ben dankbaar om dit te mogen meemaken, dit zijn toch ook de charmes van het trainersvak. Even terugkomen bij een gezellig cluppie waar je ooit drie jaar trainertje hebt gespeeld. Ik wens Guus en Stefan een heel fijn leven toe, met of zonder voetbal en dank hen voor de uitnodiging die ik heb mogen ontvangen. Beide heren waren uiterst content met het verloop van de hele middag en daar was het allemaal om te doen.

Ronald Rosdorff