Vierde klasse A (zaterdag)- Verdediger Jonathan Sierat is er nog droevig over. ,,We hebben zo’n jong en onwijs leuk team en elke keer gaat het toch weer fout. We trainen goed en competitief en weten precies waarom het iedere keer fout gaat. Bij de rust stonden we namelijk al met 1-3 achter. In de pauze kregen we dan ook behoorlijk op ons donder. We waren boos op onszelf en zaten in de kleedkamer dan ook behoorlijk te balen. Die donderspeech hielp wel en ook het relativeren van ons, want die tweede helft ging het een stuk beter, tot we tegen het einde weer in de bekende val liepen.”

Meerburg begon heel slap en stond al binnen vijf minuten met 0-1 achter door een doelpunt van Niels Castemiller.  Maar dat snelle openingsdoelpunt werd ook al weer snel ongedaan gemaakt, toen Julian van Haastert na een mooie actie de gelijkmaker liet aantekenen. Maar die vreugde was van zeer korte duur, want direct na de aftrap was het alweer 1-2 via Pascal Broers. Vanaf dat teleurstellende  moment was er opeens totaal geen beleving meer in het team. Het wachten was dan ook op meer doelpunten van de tegenstander uit Leimuiden. Dat kwam dan ook want na een half uur was de stand al 1-3 door weer Broers. Daarna herpakten de mannen uit Zoeterwoude  zich enigszins. Er ontstonden enkele gevaarlijke acties en men kwam ook wat meer aan de bal. Maar dat mocht voor de score niet baten. De ruststand brak aan met 1-3.

De kleedkamer bijeenkomst had geholpen, want er kwam een ander Meerburg het veld op. Er werd aanvallender gespeeld en de tegenstander kwam meer onder druk te staan. Koen van Zijp miste nog een haast niet te missen kans, maar de aansluitingstreffer viel maar niet. Toch wilde men aan Meerburg kant meer, de druk werd nog meer opgevoerd maar het leverde helaas niets op. Tot men weer in de bekende val liep en het aanvallende spel onderbroken werd door een counter van de bezoekers. Die was raak, dus werd het 1-4 (Jim van Vliet) waarna direct daarop de wedstrijd was afgelopen.

Sierat: ,,Ik heb geen flauw idee waarom het iedere keer weer fout gaat. Maar we wanhopen niet, want we hebben een goed team. We krijgen tegen elke ploeg kansen en we zijn beslist niet de mindere in deze klasse. We moeten alleen afleren die bekende foutjes te maken en vooral leren tegenslagen te overwinnen. Te beginnen volgende week tegen SJC uit.”