HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Slechtste eerste kwartier uit historie LSVV’70 is basis voor ruime nederlaag

Slechtste eerste kwartier uit historie LSVV’70 is basis voor ruime nederlaag

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Analisten en scouts van de Leidse studenten volgden Hazerswoudse Boys al weken. Er is afgelopen week twee keer wedstrijdgericht getraind op echt gras en de opstelling was zelfs aangepast. Kortom, de tegenstander van afgelopen zaterdagmiddag kende geen geheimen voor de ploeg van Freek Jansen en Jan Nonkes, de drie punten moesten alleen nog even opgehaald worden aan de Sportparklaan 15 in Hazerswoude Dorp. ,,Wat een armoede, sommige gasten leken wel dronken en het eerste kwartier leek niet op voetbal. De slechtste vijftien minuten uit de bijna 50-jarige geschiedenis van de club”, was getekend trainer en wisselspeler Freek Jansen na afloop van de met 4-0 verloren wedstrijd.

Iets na half drie werd er afgetrapt op het zware veld. Iets wat je dan natuurlijk niet moet doen is de bal proberen achterin rond te spelen. En laat hier nou net de 1-0 uit vallen, nog geen drie minuten onderweg zocht Jaimy van der Meer naar een voetballende oplossing, maar de combinatie van een zwaar veld, een jagende tegenstander en een trage handelingssnelheid gaf Ivo Vogelaar de kans om de bal achter Thomas Waasdorp te schieten.

In de periode hierna leken de studenten geen lering te hebben getrokken uit het eerste doelpunt. Werd na tien minuten nog een doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel, een paar minuten later werd de achterstand verdubbeld. Een uitstekende actie van Vito Martens werd afgerond door Leo de Ruiter. Hierna leken de bezoekers wakker geschud want het kreeg twee 100% kansen op de aansluitingstreffer, maar zowel Jiddo Doornenbal als Erik Lagas moesten hun meerdere erkennen in keeper Patrick van der Reest.

De situatie voor de Leidenaren werd een kwartier voor de rust nog uitzichtlozer. Handenbinder Martens kreeg de bal via een kluts voor zijn voeten en schoot de thuisploeg naar een 3-0 voorsprong. De gastheren konden voor rust niet meer voor gevaar zorgen, meer dan een rollertje van de voet van Jos van Beuningen kwam er niet.

Trainer Jansen vond het niet nodig om zichzelf na rust in te brengen maar er kwam wel een ander LSVV’70 uit de kleedkamer. ,,Wij hebben de boel in de rust omgegooid, een tweetal wissels doorgevoerd en Van Beuningen in de spits geposteerd om in de tweede helft nog het een en ander te kunnen forceren.”  Dit leek binnen de minuut na rust al direct voor succes te zorgen maar een inzet van de ingevallen Demian Flippo werd door Van der Reest uit de benedenhoek getikt.

Halverwege de tweede helft had een vrije trap van Jochem van der Graaf een beter lot verdiend, maar zijn te zachte inzet kwam wel over de muur maar ging net naast. De tweede helft was veel meer van een gelijkwaardig niveau en het wachten was ook op de spreekwoordelijke eretreffer, maar Thomas Loos en Van Beuningen konden de kansen niet verzilveren. In de laatste minuut viel er nog een treffer voor de statistieken te noteren. Wel of geen buitenspel maar Jelle NIeuwhof mocht alleen door en vijzelde het doelsaldo namens de thuisploeg nog iets op.

Jansen had zijn ploeg zich na de rust zien herstellen maar wond er na afloop ook geen doekjes om. ,,Een slecht begin van de wedstrijd is dit seizoen al te vaak voorgekomen. Om te spreken van pech of een incident gaat me dus te ver want als je steeds dezelfde fouten maakt is het meer een gebrek aan kwaliteit. Ik wil me dan ook verontschuldigen als LSVV’70 voor iedereen die zaterdagmiddag naar ons heeft moeten kijken.”

Om toch nog met een vrolijke noot te eindigen. ,,Ik heb het vermoeden dat de mensen die ons de eerste helft zagen spelen naar de oogarts moeten in verband met pijn aan de ogen, de rekeningen mogen worden doorgestuurd.”

Hazerswoudse Boys – LSVV’70 4-0 (3-0) 3. Vogelaar 1-0, 17. De Ruiter 2-0, 27. Martens 3-0,90. Nieuwhof 4-0. Scheidsrechter: Van Ofwegen.

Opstelling Hazerswoudse Boys : Van der Reest, Van Buuren (79. Van Meurs), De Ruiter, Moerland, Kraan, Meijer, De Ruiter, Martens, Meertens (86. Nieuwhof), Vogelaar (72. Van Zanten).

Opstelling LSVV’70 : Waasdorp, Huisman, Van Beuningen, Van der Meer (46. Flippo), Leugering, Kamp, Van der Graaf, Binnendijk (46. Engwegen), Doornenbal, Lagas, Loos.