HomeVijfde klasseLSVV'70Stevige uitglijder LSVV ’70 bij FC Boshuizen (5-2)

Stevige uitglijder LSVV ’70 bij FC Boshuizen (5-2)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- LSVV’70 leek de laatste weken in een opwaartse spiraal te zitten, maar zaterdag ging het op bezoek bij het lager geplaatste FC Boshuizen flink mis voor de ploeg van Freek Jansen. Het ontbreken van verdediger Jos van Beuningen in de stadsderby, liet zich bij de bezoekers goed voelen. In defensief opzicht had de Leidse ploeg de laatste tijd zijn zaakjes goed voor elkaar maar zonder de organisatorische sterkhouder moest LSVV’70-keeper Dammes Waasdorp liefst vijfmaal de gang naar het net maken (5-2).

In een rommelige eerste helft waren de bezoekers de bovenliggende partij, maar het was FC Boshuizen dat vlak voor rust, via een corner, op voorsprong kwam (1-0). LSVV ’70 ging in de tweede helft, met de wind in de rug, driftig op zoek naar de gelijkmaker, maar het waren opnieuw de Kadebewoners die toesloegen (2-0). Vlak na deze goal viel de aansluitingstreffer. Guus van Kessel zette een één-twee combinatie op met medeaanvaller Jiddo Doornenbal, waarna Van Kessel bekwaam afrondde (2-1).

LSVV ’70 was hierna dicht bij de gelijkmaker, maar de goal, randje buitenspel, viel opnieuw aan de andere kant (3-1). Doornenbal bracht hierna de bezoekers, nu op aangeven van Van Kessel, opnieuw terug in de wedstrijd(3-2), waarna LSVV’70 een slotoffensief ontketende. De gelijkmaker leek een kwestie van tijd maar de blauw-gelen waren tot twee keer toe uiterst effectief in de tegenaanval (5-2). Al met al een teleurstellende middag voor de Kikkerpolder-ploeg, die door dit resultaat nu met 13 punten uit 9 wedstrijden in de brede middenmoot van de vierde klasse A bivakkeren.

FC Boshuizen – LSVV ’70 5-2 (1-0). Treffers FC Boshuizen: De Rubertis 3, Person, Poulina.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, De Graaf, Filippo, Luxemburg, Leugering, Wijnakker, Kamp, Egberts, Groenendijk, Van Kessel, Doornenbal.