HomeVijfde klasseFootball FactoryUiterst effectief Football Factory weet FC Oegstgeest bijna te verrassen

Uiterst effectief Football Factory weet FC Oegstgeest bijna te verrassen

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Ze hadden in totaal twee kansen en die benutten ze waarbij hun tweede doelpunt echt van grote schoonheid was en ik heb zelf maar één keer reddend mogen optreden. Verder bepaalden wij het spel, maar wisten we toch weer niet de volledige negentig minuten te domineren. Daarom deze 3-2 zege die keihard nodig was”, aldus de ervaren FC Oegstgeest-doelman Peter Messemaker.

,,Jammer dat we te slap begonnen, want zeker tegen zo’n goed voetballende ploeg als FC Oegstgeest moet je met elkaar vanaf het eerste fluitsignaal wel veel vuile meters willen maken. We hebben uiteindelijk best goed stand gehouden en mogen best trots zijn op ons spel bij deze 3-2 nederlaag. In de komende zeven wedstrijden moet het dan echt gebeuren, te beginnen uit bij Meerburg komende zaterdag”, sprak de ervaren Football Factory-speler Gregory Limon na afloop helder analyserend.

Met deze 3-2 nederlaag uit en de 3-5 nederlaag thuis, vooral tot stand gekomen in de laatste twintig minuten, zou je niet denken dat de Leidse studenten met plek veertien en 7 punten een 30 punten minder hadden dan de nummer twee uit Oegstgeest. Maar toch was het door te slap verdedigen bij Football Factory weer Danny Wenink die rap de 1-0 scoorde.

Messemaker: ,,Maar door toch wat gas terug te nemen, ook al bleef het eenrichtingsverkeer naar het Leidse doel, kregen zij hun eerste kans.” Limon: ,,Het was Dion Darnoud die de assist van Sam Drewes netjes binnenschoot, 1-1.” Maar de vrije trap in de korte hoek van Adil Harfaoui kort voor rust zorgde weer voor blije gezichten in de schitterende nieuwe kleedkamer van de thuisploeg.

Messemaker: ,,Er waren duidelijke afspraken voor de tweede helft. We moesten Football Factory niet laten voetballen en hoog druk zetten. Dat leidde dus rap tot de 3-1 door Mario Gianfiglio en we kregen nog legio kansen op de 4-1.” Maar een klein kwartier voor tijd liep het toch anders voor de thuiploeg. Limon: ,,Een schitterend schot van ruim twintig meter van Hendrik Koopman na weer een assist van Drewes, gedragen door de wind, verdween als een stift in de bovenhoek, 3-2.” Dat werd uiteindelijk de eindstand in Oegstgeest.

De thuisploeg staat hierdoor nog steeds tweede met 40 uit 19 (51-22) en speelt komende zaterdag uit bij nummer drie, Alphense Boys, dat vier punten minder heeft. En plek twee is cruciaal om nacompetitie te kunnen spelen. ,,Thuis werd het 0-1, maar toen misten we zeven basisspelers”, aldus de FC Oegstgeest-doelman. De Leidse studenten ontvangen nu thuis Meerburg waar uit met 4-3 werd verloren. ,,We staan nog laatste met nu 7 uit 19 en met de winst van Zevenhoven op Roodenburg staan we nu zelfs acht punten achter hen. Dus de komende zeven wedstrijden moet het gebeuren. We gaan ervoor”, liet Limon vol strijdlust weten.

FC Oegstgeest – L.V.V. Football Factory 3-2 (2-1). 16. Wenink 1-0, 25. Darnoud 1-1, 42. Harfaoui 2-1, 50. Gianfiglio 3-1, 78. Koopman 3-2.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Messemaker, Apcar, Solleveld, Nieuwenburg, Harfaoui, Den Hollander, Wenink, Van Tulder, Lichtenbeld, Gras en Gianfiglio.

Basisopstelling L.V.V. Football Factory: Mienema, Corte Real, Limon, Dingjan, Darnoud, Bergwijn, De Jong, Drewes, Koopman, Luidens en De Rubertis.

Foto’s: Jan van der Lubbe (een fotoreportage volgt later)