Vierde klasse A (zaterdag)- Aarlanderveen werd voor het eerst in het bestaan kampioen. Een 1-2 zege op Zevenhoven was voldoende om de derde klasse te bereiken. Nummer twee FC Oegstgeest won ook, met 1-3 van Koudekerk. Een verslag van dat duel volgt. Nu nog een overzichtje van de bij LAV aangesloten clubs die speelden in wedstrijden om des Keizers baard.

Woubrugge-Football Factory 0-0

In een zeer pover duel slaagde hekkensluiter Football Factory erin om weer eens een puntje te sprokkelen. De Leidenaren doorbraken daarmee een negatieve reeks waarin zes keer werd verloren. Ondertussen is wel duidelijk dat de roodzwarten op zeker de laatste plaats zullen blijven bezitten. Uitblinker bij de Leidenaren in dit duel was Floris Hooghiemstra. Football Factory eindigt het seizoen met de volgende drie duels: Roodenburg (thuis), Hazerswoudse Boys (uit) en Kickers’69 (thuis). Daarin moet worden geprobeerd om een zege toe te voegen aan het schamele totaal van tot nu toe 1 driepunter.

Kickers’69-LSVV’70 5-4

Een zwaar gehavend LSVV’70 leek de punten mee te nemen naar Leiden, maar de 3-4 voorsprong werd kort voor tijd alsnog verspeeld. Dit was de tweede nederlaag van de ploeg van Freek Jansen in 2019. De studentenclub verzekerde zich al eerder van nacompetitievoetbal om promotie. Voor de ploeg uit Leimuiden scoorden: Mike Mollers (2), Nick van Vliet, Jeroen Straathof en Pascal Broers. Van de roodwitten waren Jiddo Doornenbal (2), Guus van Kessel en Paulus Egberts trefzeker. Het scoreverloop was als volgt: 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 3-2, 3-3, 3-4, 4-4 en 5-4.

Roodenburg-SJC 2-3

Een volstrekt onnodige nederlaag voor Roodenburg aldus trainer Cengiz Donmez. ,,Bij 2-1 hadden we ze in de tang en SJC liep op het tandvlees. Vervolgens komen we in defensief opzicht de afspraken niet na en speelden we als een kip zonder kop. Daardoor verliezen we dit duel, terwijl zij eigenlijk niet meer vooruit te branden waren. Jammer en kwalijk. Blijft staan dat we onze doelstelling, 30 punten halen, nog steeds kunnen bereiken. Als dat lukt, hebben we het goed gedaan.” Voor de Noordwijkers scoorden Robin Meeuwenoord de 0-1. Daarna was het de beurt aan ‘Shouli’ om tweemaal te scoren voor de formatie uit Leiden-Noord. Jeffrey den Elzen en Jan Altena brachten evenwel de voordelige score voor de zwartwitten op het scorebord.

Meerburg-Alphense Boys 2-3

De ploeg van Alex Redel gaat na deze nederlaag vrijwel zeker dertiende of twaalfde worden. Die positionering zal gaan tussen de Rijndijkers en Zevenhoven. Alphense Boys nam een comfortable voorsprong via A-junioren Frank van de Hoorn en Steven van der Pijl en Ronald Roosberg leek het boek dicht te doen voor de Zoeterwoudenaren. Via Dennie Scheurwater en Bauke Doeve werd de spanning teruggebracht. Tussen die twee goals miste Meerburg, dat de laatste weken veel jongelingen laat rijpen, ook nog eens een strafschop en moesten de Alphenaren door met tien man vanwege een rode kaart. Uiteindelijk bleek de thuisploeg niet bij machte om de gelijkmaker nog aan te tekenen. Meerburg haalt op 4 mei nog een duel in tegen Woubrugge, een duel die eerder vroegtijdig werd gestaakt vanwege de storm.