Terugblik eerste seizoenshelft en vooruitblik tweede seizoenshelft – FC Oegstgeest draaide eigenlijk een uitstekende eerste seizoenshelft want van alle gespeelde oefen-, beker- en competitiewedstrijden ging er maar 1 verloren. Laat dit nou net tegen concurrent Aarlanderveen zijn, een ploeg die in de competitie inmiddels een voorsprong van zeven punten heeft. Door de fusie is er een vereniging ontstaan met ongeveer 1200 leden en de accommodatie heeft een ware metamorfose ondergaan. Hoe mooi zou het zijn als de club als kers op de taart zou promoveren? Reserve-aanvoerder Vincent Solleveld vindt dat FC Oegstgeest moet promoveren – in volgorde van belangrijkheid – voor de vereniging, het team en als laatste voor hemzelf.

Hoe verliep de eerste seizoenshelft?

,,Persoonlijk begon het seizoen niet geweldig want door eigen stommiteit liep ik een blessure op en miste daardoor de eerste zes wedstrijden. Vervolgens heb ik alles gespeeld en volgens mij heb ik mijn draai inmiddels wel gevonden en probeer ik als één van de leiders sturing te geven aan het team. Als ploeg kenden we een prima eerste seizoenshelft en hebben we laten zien dat we ook tegen teams die hoger spelen uitstekend voor de dag komen. We verliezen in de competitie van Aarlanderveen, een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. En verder lieten we wat punten liggen tegen ploegen waar dit eigenlijk niet tegen mag en dat is zonde.”

Tevreden over je eigen functioneren?

,,Jazeker. Ik beschouw mezelf, mede door al mijn ervaring, als één van de sterkhouders en probeer zowel binnen als buiten het veld een leider te zijn. En misschien is dat ook wel de reden dat het het afgelopen seizoen niet gelukt is om te promoveren. Er waren geen leiders binnen de groep. Nu met onder andere Peter Messemaker en mezelf hebben we deze wel en misschien is dat wel de ontbrekende schakel.”

Doelstelling tweede seizoenshelft ?

,,Hier kan ik kort over zijn, promoveren. Het kampioenschap hebben we nog niet uit ons hoofd gezet maar ik verwacht zelf dat Aarlanderveen niet al te veel punten meer laat liggen, dus dan zou promotie via de nacompetitie moeten gebeuren. Met dit elftal horen wij ook gewoon minimaal een klasse hoger te spelen. In beker- en oefenwedstrijden hebben wij laten zien niet onder te doen voor tweedeklassers. Als we promoveren dan ben ik er ook van overtuigd dat we een rol van betekenis kunnen spelen in de derde klasse.”

Vincent Solleveld in duel in uitwedstrijd bij Hazerswoudse Boys (1-1)

Nog op trainingskamp geweest?

,,Ja, afgelopen weekend zijn we met de eerste en de tweede groep naar Hoogeloon geweest, waarbij we vrijdag op het landgoed zijn gebleven en zaterdag een oefenwedstrijd hebben gespeeld tegen derdeklasser VVAC uit Ottoland. Iedereen heeft gespeeld, en ook in die wedstrijd hebben we laten zien uitstekend mee te kunnen met teams die hoger spelen. De uiteindelijke 2-0 overwinning is daarna in Eindhoven natuurlijk nog even gevierd. Dit weekend was ook goed voor de teamspirit.”

Wanneer begonnen met trainen en nog geoefend?

,,We zijn dinsdag 8 januari begonnen met trainen en hebben naast de oefenwedstrijd op trainingskamp ook nog tegen ROAC gespeeld. Ook in die wedstrijd konden we goed mee, en speelden we met 1-1 gelijk.”

Hoe staat het met blessures?

,,De groep is nagenoeg fit en dat is positief want we hebben iedereen nodig.”

Is er al iets bekend over spelers die blijven, weggaan en of nieuwe spelers?

,,Vlak voor de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Berkel kregen wij te horen dat Heeringa na dit seizoen weg moet. Er is inmiddels een nieuwe trainer aangesteld (Nico van der Salm, AK) dus ik verwacht dat er de komende weken wel gesprekken zullen volgen. Ik merk dat het de laatste weken meer over randzaken gaat en dat dit de sfeer in de vereniging niet ten goede komt. Het is voor ons van belang dat we volledig de focus op het voetbal houden en ons niet laten afleiden door zaken waar we als spelersgroep toch geen invloed op hebben.”