Vierde klasse A (zaterdag)- De toeschouwers van dit duel zagen op deze mooie zaterdagmiddag de thuisclub met 4-2 zegevieren. Ze zagen dus veel doelpunten en twee hard werkende ploegen, maar niet een echt mooie wedstrijd. Er werd voornamelijk de lange bal gespeeld. Omdat die ook nog eens hard geplaatst werden, kwam men niet echt tot vlotlopende combinaties. Toch zag het er in het begin naar uit dat het wel attractief zou worden.

Al na drie minuten nam de thuisploeg namelijk de leiding toen de snelle linkerspits Ricardo van Rijswijk de bal onhoudbaar in de linkerhoek kegelde. Maar die voorsprong was maar van korte duur, want in de tiende minuut was het Duuk van der Meer die op soortgelijke wijze, maar dan aan de andere kant, de bal daar in de linkerhoek kegelde. Daarna kwam het meeste gevaar toch van de Meerburgers. Bij twee corners leverde dat gevaarlijke momenten op voor het doel van Tony van Ooi, zag scheidsrechter Wijnands het in het strafschopgebied door een verdediger aan het shirtje hangen van Denny Jan Scheurwater over het hoofd, miste dezelfde Scheurwater voor open doel en schoot Aymen Mizab de bal rakelings voorlangs. Toch kwamen de mannen van Ronald Rosdorff weer aan de leiding. Bij een aanval met Yvar de Groot in de hoofdrol kwam de bal na een scrimmage ongelukkig tegen de voet van Jonathan Sierat, waarna de bal tot zijn verbijstering in het doel huppelde. Na nog een goede actie van Nils Slingerland redde Koudekerk-keeper Van Ooi nog eens knap ten koste van een corner, waarna de ruststand van 2-1 werd bereikt en de bezoekers niet hadden gekregen wat ze gezien de vele kansen misschien verdienden.

Direct na de hervatting van de tweede helft had Koudekerk de voorsprong moeten vergroten, maar Bryan van Delft-eindelijk weer inzetbaar na langdurig blessureleed- miste de grootste kans van de wedstrijd door voor open doel te missen. Toch kregen de mannen van trainer Alex Redel ook in die tweede helft de beste kansen. Barry Verboon en Duuk van der Meer kregen onder meer grote mogelijkheden, maar wisten deze niet te verzilveren. Het totale spel van beide kanten bleef rommelig. Wel was het erg energiek met hard, hoog en ver geschoten ballen en vele overtredingen. In de 23e minuut ontstond dan de eigenlijk wel een beetje verdiende gelijkmaker. Na wat heen en weer getrap aan beide kanten stond Barry Verboon opeens vrij in een open gelaten verdediging en faalde daarbij niet om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen.

Met dus nog pakweg twintig minuten te gaan bleef het onduidelijk wie nu de strijd zou gaan winnen. Beide teams wilden wel, maar kwamen slechts nog incidenteel tot kansen. Het ging erom wie nu de bal het beste richting vijandelijk doel wist te krijgen. In de 28e minuut reageerde Yvar de Groot goed op een lange bal en kreeg de mogelijkheid fel uit te halen. Dit lukte en de Koudekerkse voorsprong was wederom een feit. Hierna werd het spel wat harder, ontstonden er wat irritaties over en weer en werden er wat gele kaarten uitgedeeld. Het spel werd er daardoor niet beter op, maar men bleef het wel proberen. Zes minuten voor tijd had dat succes voor de thuisploeg toen Bryan van Delft de stand op  4-2 bracht. Die stand had in de blessuretijd nog hoger voor de thuisploeg en wat geflatteerder voor de bezoekers kunnen uitvallen als Van Delft het knap voorbereidende werk van invaller Chris Beelt had afgemaakt. Maar na deze mislukte actie klonk het eindsignaal, bleef Koudekerk de baas over de tegenstander uit Zoeterwoude-Rijndijk en bleven zij in de subtop en zakte de tegenstander naar de elfde plek.

Koudekerk-Meerburg 4-2 (2-1). 3. van Rijswijk 1-0, 10. van der Meer 1-1, 27. Sierat (e.d.) 2-1, 68. Verboon 2-2, 73. de Groot 3-2, 85. van Delft 4-2. Scheidsrechter R. Wijnands.

Koudekerk: van Ooi, van der Zwet (Hakkaart), van den Berg, Roosenbrand, Roeloffs (de Schepper), Cetinkaya, de Groot, Schmand (Beelt), van Delft, van Heerdt, van Rijswijk.

Meerburg: Bom, Verboon, Sierat, Laan, Weijers (Fleuren), van der Meer, Mizab, Loos, de Jong, Slingerland (Filippo), Scheurwater (van de Ven).

Note redactie: een uitgebreide fotoreportage volgt nog