HomeDerde klasseKoudekerkDriepunter voor Meerburg tegen Koudekerk, maar met kanttekeningen

Driepunter voor Meerburg tegen Koudekerk, maar met kanttekeningen

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na eerder al de degens te hebben gekruist met de huidige top drie van de ranglijst ontving Meerburg zaterdagmiddag nummer vier, het Koudekerk van trainer Ronald Rosdorff. De Koudekerkers hadden nog een wedstrijd tegoed en stonden in verliespunten gelijk met koploper Hazerswoudse Boys en gezien de eerste periodetitel was het zaak om de volle winst mee naar huis te nemen. Het liep anders, de thuisploeg won met 2-1 en daar viel eigenlijk niet zo heel veel op af te dingen. Breekpunt was een niet gegeven strafschop voor Koudekerk bij een 0-1 voorsprong.

De bezoekers begonnen zonder de goed op dreef zijnde Jay Langejans en Sander Schmand begon niet geheel okselfris aan de wedstrijd. De ex-speler van Zwammerdam was in het eerste kwartier van de wedstrijd nadrukkelijk aanwezig: eerst kreeg hij de gele kaart voorgeschoteld na een pittige overtreding, een paar minuten later moest hij toch geblesseerd het speelveld verlaten. Verder gebeurde in het eerste halfuur niet zo heel veel, over en weer werden wat speldenprikjes uitgedeeld maar het was wel duidelijk dat Koudekerk het lastig had tegen een goed voetballend Meerburg.

Het venijn zat zoals vaker ook bij deze wedstrijd in de staart, want vlak voor het rustsignaal kwamen er voor de thuisploeg enkele mogelijkheden. Nigel Henssen kon een steekbal van Bauke Doeven niet onder controle krijgen en laatstgenoemde produceerde een slap schotje na een pass van Ramon Weijers. De ploeg van Huig-Jan Heeringa had in de eerste helft geen kans weggegeven maar ging toch met een achterstand de rust in. Ricardo van Rijswijk schoot net over de middenlijn met hulp van de wind de bal achter keeper Patrick Bom die echt niet heel ver voor zijn doel stond. Het is het seizoen van de Zoeterwoudenaren in een notendop, goed spelen en nauwelijks iets weggeven maar toch op achterstand komen op dat moment.

,,Wij hadden het lastig tegen Meerburg, zij stonden goed en wij kwamen er niet doorheen. Ik had voor de wedstrijd al tegen de groep gezegd dat we niet naar de stand op de ranglijst moesten kijken want die geeft een vertekend beeld gezien de programma’s van beide teams. Dat bleek ook wel want zeker de eerste helft was Meerburg de betere ploeg”, aldus trainer Rosdorff.

De tweede helft was nog maar net begonnen of invaller Bryan van Delft mocht alleen op keeper Bom afgaan, maar hij werd onreglementair gestuit door Christiaan Laan. Een kantelpunt in de wedstrijd bleek later, want daar waar de bal op de stip had gemoeten  resteerde slechts een vrije trap net buiten het strafschopgebied en de boosdoener mocht in zijn handen knijpen met het gele kartonnetje. De toegekende vrije schop leverde verder niets op en zo bleef het verschil minimaal. De wedstrijd was ook meer in evenwicht, Van Rijswijk herhaalde zijn kunststukje maar deze inzet verdween met wind tegen nu net naast het doel. De sfeer werd wat grimmiger, een heus opstootje en een paar gele kaarten lieten het belang van beide ploegen zien.

Halverwege de tweede helft viel de verdiende gelijkmaker. Een uitstekende crossbal op Doeven werd uitstekend aan- en meegenomen en zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door captain Richard Versteden in het lege doel getikt. ,,Niet erg slim van ons, onze back stond te ver af van zijn tegenstander waardoor zijn tegenstander de bal vrij kon aan- en meenemen’’, Rosdorff was achteraf helder in zijn analyse. Na de gelijkmaker lag het initiatief weer bij de thuisploeg wat een paar minuten voor tijd leidde tot een treffer van invaller Julian van Haaster.

De laatste minuten was het nog vrouw en kinderen eerst voor de thuisploeg. De gelijkmaker hing in de lucht, maar Jorin Roosenbrand zag zijn rush gestuit worden door keeper Bom. De teen van dezelfde Bom voorkwam een treffer van Yvar de Groot en Van Delft had de hoek voor het uitkiezen maar schoot de bal naast. Na ruim negentig minuten voetbal kwam voor Meerburg het verlossende fluitsignaal. Het was een over de gehele wedstrijd gezien verdiende overwinning, maar met kanttekeningen.

Een realistische Huig-Jan Heeringa na afloop: ,,Pffff, billenknijpen die laatste minuten, maar volgens mij is de overwinning wel verdiend. De eerste helft heb ik een goed Meerburg gezien. We hebben nauwelijks iets weggegeven. Volgens mij was het inderdaad een penalty, maar het mag ons ook wel een keer meezitten.”

Man of the match aan de kant van de thuisploeg, Jeffrey van de Ven: ,,Deze overwinning is zeker verdiend. Vorige week verliezen we met 4-0 bij SJC in een wedstrijd waarin we zeker niet minder waren en nu zit het een keer mee. Dat is voor onze jonge groep ook wel eens lekker.”

De stemming bij Rosdorff en consorten was na het horen van de uitslag van concurrent Hazerswoudse Boys (3-3 bij Bernardus) nog bedrukter wetende dat er hele goede zaken hadden kunnen worden gedaan in de stand om de eerste periodetitel. Feit is echter wel dat men in Meerburg een meer dan gelijkwaardige tegenstander trof. Het seizoen is nog lang en het zou uw verslaggever niet verbazen als beide teams uiteindelijk niet heel ver van elkaar gaan eindigen.

Meerburg – Koudekerk 2-1 (0-1) 43. Van Rijswijk 0-1, 66. Versteden 1-1, 86. Van Haaster 2-1. Scheidsrechter:  Van den Oever.

Opstelling Meerburg : Bom, Hazenberg, Laan, Van de Ven, Abbach, Doeven, Van der Meer (74. Van Haaster), Versteden (90. Van Zijp), Henssen (90. Filippo), Weijers, Sierat.

Opstelling Koudekerk : Dorrepaal, Van Asch, F. Roosenbrand, J. Roosenbrand, Van der Zwet, Schmand (16. Cetinkaya), Wildschut (46. Van Delft), Van Rijswijk, Van Heerdt, De Groot, Van der Haas (83. Van Aalst).

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen