Vierde klasse A (zaterdag)- Veel ploegen in de vierde klasse spelen ondertussen nog slechts voor de eer. Aarlanderveen wordt kampioen, enkel wanneer is de vraag. Het zou komend weekend al het geval kunnen zijn. FC Oegstgeest is druk doende om zich te plaatsen voor de nacompetitie, terwijl LSVV’70 die prijs al binnen heeft. De andere bij Leidenamateurvoetbal aangesloten clubs spelen geen rol meer van betekenis. In een beknopt overzicht de resultaten en gegevens van de duels van 6 april.

Meerburg was van plan om het koploper Aarlanderveen lastig te maken, maar bleek uiteindelijk niet in staat om te kunnen stunten. Ramon Weijers bracht de ploeg van Alex Redel nog wel op voorsprong, maar geleidelijk aan kwam de aanstaande kampioen beter in de wedstrijd. Uiteindelijk won de ploeg van Arjen Linstra met 1-5. Door dit resultaat kan de nog ongeslagen lijstaanvoerder komend weekend kampioen worden als FC Oegstgeest wordt verslagen (en Alphense Boys niet wint).

De ploeg van Huig Jan Heeringa was met 4-1 te sterk voor SJC. De ruime zege paste prima in een weekend vol met feestfestiviteiten (later in de week meer daarover, red.). Het complex van de fusiepartners UDO en VV Oegstgeest werd officieel geopend en daarom was er volop reden voor een lach bij de nummer twee van de ranglijst. De thuisploeg opende de score via Tim Bakker en leek met een 2-0 ruststand veilig. Stijn Dahler bracht de spanning namens de Noordwijkers echter terug nog voordat de thee kon worden genuttigd. Na de onderbreking liep de gastheer soepel weg. De andere doelpuntenmakers waren Bob den Hollander (2) en Abel Bormans. De FC heeft de titel al lang uit het hoofd gezet, maar kan het ontkurken van de champagne bij Aarlanderveen volgende week nog wel uitstellen. Daarbij zijn Heeringa en zijn mannen gebrand op revanche van de thuisnederlaag.

In Koudekerk speelde de plaatselijk VV een prima wedstrijd tegen LSVV’70. Ronald Rosdorff meende dat zijn ploeg recht had op de zege en die mening werd volkomen gedeeld door zijn collega Freek Jansen. Toch bepaalde de eindstand (4-4) dat er dus geen winnaar kwam. Rosdorff: ,,Zonde, want we hebben genoeg kansen gekregen (Bas van Heerdt faalde onder meer vanaf elfmeter, red.) en zij hadden bepaald meer geluk bij hun doelpunten. Belangrijker vind ik dat we ons ware gezicht hebben laten zien en dat had ik een tijdje gemist. Op deze manier spelend kunnen we het seizoen nog leuk gaan afsluiten.”

Bryan van Delft zette zijn ploeg op voorsprong en Daniel Wildschut was verantwoordelijk voor de 2-1 en 3-1. Van Heerdt kwam er aan te pas om, LSVV’70 was ondertussen toch weer op gelijke hoogte gekomen, een hernieuwde voorsprong vast te zetten. De Leidenaren kwamen echter ook nu terug via Guus van Kessel, die al eerder in de wedstrijd scoorde. Ook Jiddo Doornenbal en Paulus Egberts vonden het net in een uiterst vermakelijk duel.

Football Factory had kort na rust even de hoop dat er een nieuwe nederlaag kon worden voorkomen, maar de Leidenaren beten daarna alsnog flink in het stof op bezoek bij Floreant (5-1). De laatste plaats lijkt inmiddels een zekerheidje en dus mag het seizoen van de Factorianen als ‘niet geslaagd’ worden bestempeld. De 1-1 kwam op naam van Leo Luca de Rubertis.

Roodenburg leed in Leiden-Noord een 1-3 nederlaag tegen een beter Hazerswoudse Boys. Bij de gasten was Leo de Ruiter met drie treffers de gevierde man. Voor de blauwzwarten trof Abdelhaq Bouchnafa de roos.

Op de ranglijst is FC Oegstgeest tweede (21-43), LSVV’70 vierde (21-38), Koudekerk negende (21-25), Roodenburg tiende (21-21), Meerburg twaalfde (20-18) en Football Factory laatste (21-7).

De andere uitslagen van deze speelronde: Zevenhoven-Alphense Boys 1-2, Woubrugge-Kickers’69 3-2.

Foto: met dank aan Ron van Welzen (onderste), Paul Lichtenbeld (boven).