Vierde klasse (zaterdag)- In deze klasse staat er voor veel van de bij Leidenamateurvoetbal.nl aangesloten clubs weinig tot niets meer op het spel. FC Oegstgeest moet zich nog wel plaatsen voor de nacompetitie, maar is hard onderweg. LSVV’70 plaatste zich al wel. Roodenburg, Koudekerk, Meerburg en Football Factory spelen niet mee om de prijzen. Uiteraard wel een overzichtje van de gespeelde wedstrijden, waarbij FC Oegstgeest later op de dag nog separaat voorbij komt.

Aarlanderveen- FC Oegstgeest 0-0

Bij winst van de thuisploeg had het kampioenschap kunnen worden gevierd, mede door de uitslag bij Alphense Boys tegen Roodenburg. Zover kwam het niet voor de thuisploeg. De nummer twee pakte een punt mee en zodoende moet Aarlanderveen nog even geduld hebben voor wat betreft het bereiken van de derde klasse. FC Oegstgeest liep een punt uit op Alphense Boys. Het verschil tussen de nummers twee en drie is nu twee punten.

Alphense Boys-Roodenburg 1-2

En weer speelde Roodenburg niet gelijk. Maar de ploeg van Cengiz Donmez verloor ook niet en verraste juist met een knappe 1-2 zege op de nummer drie van de ranglijst. Abdelhaq Bouchnafa opende de score, waarna Dylan Kooistra weer balans bracht. Uiteindelijk werd Francisco Ataide de gevierde man aan Leidse kant. Hicham Nour keepte als B-junior een knappe partij. Het woord ‘knap’ werd ook gebezigd door Nouri Essaoui, eveneens op de bank bij de blauw-zwarten. ,,We speelden de hele tweede helft met tien  man, maar hielden toch stand. We kampten met veel blessures door het slechte kunstgrasveld en waren door onze wissels heen. Als je dan toch wint bij een ploeg die bovenin mee draait, mag je dat knap noemen.”

Football Factory-Koudekerk 0-1

Bryan van Delft zorgde voor het enige doelpunt van de middag en daarmee was de aanvaller verantwoordelijk voor de driepunter van middenmoter Koudekerk op staartploeg Football Factory. Ronald Rosdorff: ,,Het had eigenlijk 0-8 moeten zijn, maar we verkwanselden onze kansen. Met de uitvoering ben ik op zich tevreden, maar het is wel frappant dat we uiteindelijk scoorden vanuit de moeilijkste kans.”

LSVV’70-Meerburg

De Leidse ploeg blijft het prima doen in 2019. Dit keer werd Meerburg met 2-1 aan de zegekar gebonden. Gerben Groenendijk opende de score, maar door een treffer van Kevin de Jong kwam er weer balans. Jiddo Doornenbal toonde zich echter weer eens trefzeker en de aanvaller bepaalde zo de eindstand in het voordeel van de nummer vier van de ranglijst. Meerburg zag als nummer twaalf nummer dertien Zevenhoven drie punten dichterbij komen.

De andere uitslagen: Hazerswoudse Boys-Woubrugge 1-3, SJC-Zevenhoven 5-6 (!) en Kickers’69-Floreant 0-1.