dinsdag, maart 19, 2024
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkIncompleet Koudekerk verliest van nog incompleter FC Oegstgeest

Incompleet Koudekerk verliest van nog incompleter FC Oegstgeest

-

Vierde klasse A (zaterdag) – De meeste ploegen strijden nergens meer om, de kampioen is inmiddels bekend (zoals verwacht Aarlanderveen, AK) en degraderen vanuit deze vierde klasse is geen optie. Het bezoekende FC Oegstgeest strijdt nog om een periodetitel, heeft op dit moment nog niets en is het dus zaak om de tweede plaats vast te houden. Met een voorsprong van twee punten op Alphense Boys en drie op het Leidse LSVV’70 was winnen noodzakelijk en de eerste horde was zaterdagmiddag Koudekerk, de ploeg van trainer Ronald Rosdorff. De Koudekerkers zijn bezig aan een grillig en wisselvallig seizoen en willen de competitie op een waardige manier afsluiten. Beide teams traden aan zonder heel veel vaste basiskrachten, en na een comfortabele 0-3 ruststand stond er na ruim 90 minuten voetbal een 1-3 eindstand op het scorebord. De bezoekers drie punten er bij en voor de thuisploeg een wedstrijd met twee verschillende gezichten.

Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat de gasten het spel mochten maken en dat Koudekerk loerde op dat ene omschakelmoment, meestal in stelling gebracht door de man met een fluwelen trap en techniek, Bas van Heerdt. Na een kleine tien minuten werd doelman Roy Dorrepaal voor de eerste keer getest, maar de inzet van Oegstgeestenaar Tim Bakker kon hem niet verontrusten. Een paar minuten later een uitstekende dieptebal van captain Van Heerdt, eenzame spits Sven Beelt had teveel tijd nodig. Vlak daarna weer de thuisploeg maar een steekpass van Tobias Hakkaart kon ternauwernood door keeper Rick van de Kaay worden onderschept.

Het spel golfde op en neer want in de tegenaanval was het FC Oegstgeest dat een hoekschop mocht nemen, maar deze werd door iedereen gemist. Gezien de weersomstandigheden werd er na een kwart wedstrijd een drinkpauze ingelast, en het laatste wapenfeit voor deze welkome onderbreking werd weer ingeleid door Van Heerdt maar zijn pass was net iets te scherp voor Yvar de Groot.

De welkome aanvulling voor het aanzuiveren van het vochttekort deed de bezoekers zichtbaar goed, want vlak hierna was daar de 0-1 voorsprong uit een aanval volgens het boekje. Een fantastische crosspass van Özcan Bayram op Lars van Bommel werd gevolgd door een uitstekende voorzet op Mario Gianfiglio die koppend zijn ploeg aan de leiding bracht. In deze fase waren de Voscuylbewoners de bovenliggende partij en werd ook de wedstrijd beslist. Het was in eerste instantie Abel Bormans die zijn actie te ver doorvoerde, maar op karakter heroverde hij de bal en speelde een aantal tegenstanders voorbij om uiteindelijk Daniel van Vliet de gelegenheid te geven om de 0-2 in het netje te schieten. In blessuretijd van de eerste helft volgde er een ongelukkige handsbal in de zestien. Bormans wist zich wel raad met dit cadeautje en schoot de 0-3 ruststand binnen.

,,Het stond bij ons in de eerste helft niet goed, en met een omzetting in de rust hebben we getracht dit te herstellen en dat is volgens mij redelijk gelukt gezien de tweede helft, aldus Rosdorff.

In de tweede 45 minuten stond de organisatie bij de thuisploeg inderdaad beter en was goed te zien dat het weer ook wel zijn invloed had. Kramp, kleine pijntjes en daardoor ook een aantal blessurebehandelingen ten gevolg. Zomeravondvoetbal werd al door een aantal toeschouwers genoemd, maar na tien minuten spelen werd de spanning toch weer iets teruggebracht. Na een steekpass van Ruben van den Berg was het jonkie Kenan Cetinkaya die de bal langs Van der Kaay in het doel schoot. Echt billenknijpen werd het niet meer voor de bezoekers, sterker nog een grote kans was niet aan invaller Pascal Franken besteed want in een 3 tegen een situatie schoot hij de bal hoog over. De beste man aan de kant van FC Oegstgeest zette een andere invaller Danny Wenink vrij voor de keeper, maar de toegekende strafschop wegens het onreglementair ten val brengen door keeper Dorrepaal wist het slachtoffer zelf niet te benutten. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een gemiste strafschop van de thuisploeg. Van Heerdt stuitte op doelman Van der Kaay en zo ging de wedstrijd uit als een nachtkaars.

Fabian Roosenbrand was na afloop duidelij: ,,In de eerste helft waren we zoekende en hadden we het lastig omdat we achterin constant tegen een overmacht stonden. FC Oegstgeest is na Aarlanderveen de beste ploeg van deze afdeling en ook al misten zij heel veel spelers, zeker in de eerste helft hadden we weinig in te brengen. Nog een paar wedstrijden te gaan, seizoen toch op een goede manier afsluiten en dan de focus op volgend seizoen.”

Joep van Tulder voelde de wedstrijd als een soort van thuiskomen. ,,Ik heb hier in het verleden gevoetbald, mijn ouders wonen op kruipafstand van het sportpark dus onbewust stond er voor mij toch nog wat spanning op. Ik kreeg ook al redelijk snel kramp, terwijl ik toch genoeg gedronken had. Wij hebben verdiend gewonnen al ging het zeker in de tweede helft niet gemakkelijk. Als we tweede blijven zijn we zeker van nacompetitie en met deze sterke groep moet het dan eindelijk maar een keer gebeuren.”

De in Scheveningen woonachtige Van Tulder verwacht dat hij volgend seizoen nog wel de clubkleuren van de FC Oegstgeest zal verdedigen , maar tovert wel een glimlach op zijn gezicht als ik vraag of de cirkel niet rond is als hij volgend seizoen het rooden wit van Koudekerk om zijn schouders draagt.

Koudekerk- FC Oegstgeest 1-3 (0-3). 28. Gianfiglio 0-1, 42. Van Vliet 0-2, 45. Bormans 0-3, 55. Cetinkaya 1-3. Toeschouwers: 80. Scheidsrechter:  Van Valen.

Opstelling Koudekerk : Dorrepaal, Hakkaart (82. Middelkoop) Cetinkaya, Van der Zwet (90. Van den Berg), Schmand, Van den Berg, De Groot, Beelt (46. Vergunst), Van Heerdt, Wildschut, Roosenbrand.

Opstelling FC Oegstgeest : Van der Kaay, Gianfiglio (45. Wenink), Solleveld, Bakker, Schadde van Dooren, Van Tulder, Bormans (56. Theunissen), Van Vliet (70. Franken), Boerma, Bayram.

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen.