zaterdag, april 20, 2024
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk boekt moeizame overwinning op MMO

Koudekerk boekt moeizame overwinning op MMO

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Na de zeperd vorige week tegen buurman Meerburg (2-1 verlies) ontving Koudekerk dit weekend laagvlieger MMO uit Hoogmade. Er moest gewonnen worden om bovenin mee te blijven draaien en zelfs het behalen van een periodetitel behoorde nog altijd tot de mogelijkheden. Aan de Gruttolaan werd er gewonnen door de ploeg van trainer Ronald Rosdorff, maar gemakkelijk ging het niet. Het werd 1-0.

Fabian Roosenbrand over het duel: ,,We wisten dat MMO laag staat op de ranglijst. Men verwacht dan een ruime overwinning, maar dat was vandaag niet mogelijk. Eigenlijk direct vanaf de aftrap hadden wij balbezit en liet onze opponent ons komen. Zij verdedigden heel compact en daar hadden we echt serieus veel moeite mee. Er was echt geen doorkomen aan, dus was het voor ons puzzelen om tot de juiste eindpass te komen waaruit een doelpunt kon vallen. Vanuit het niets kwamen we toch op voorsprong. Een afstandsschot van ons werd niet goed verwerkt door de keeper van MMO, waarna  mijn broer Jorin vanuit de rebound kon binnentikken. Met deze magere voorsprong gingen we de rust in.”

Vervolgend: ,,Ook na de theepauze was het wedstrijdbeeld identiek aan de eerste helft. Wij maakten het spel en wilden de score graag verder uitbouwen, maar zij stonden achterin gewoon echt goed. Het was overduidelijk dat zij op de counter loerden, maar in aanvallend opzicht hadden we niets te duchten van hen. Over de hele wedstrijd gezien hadden we volgens mij wel zeventig procent balbezit, maar tot veel doelpuntrijke kansen heeft dit niet geleid. Het bleef dus bij dat ene doelpunt in ons voordeel. Een terechte overwinning, we hebben gedomineerd. Helaas konden we dit niet uitdrukken in meer doelpunten. Aanstaande dinsdagavond hebben we nog een inhaalduel tegen FC Boshuizen staan in Leiden. Ook daar moet er gewonnen worden, we doen immers nog mee voor de periode. Als we ons eigen spel spelen verwacht ik een goed resultaat. Aan motivatie zal het niet ontbreken, daar ben ik van overtuigd.”

De pupillen van Rosdorff halen dus dinsdag in tegen de ploeg van Nino Poulina en over twee weken wacht er weer een heuse streekderby. Dan gaan de Koudekerkers op bezoek bij SJZ uit Zoeterwoude. OP dit moment wordt de vierde plaats ingenomen, waarbij de verschillen met Kickers’69, SJC en Hazerswoudse Boys gering zijn.

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal, Van Asch (Cetinkaya), J.Roosenbrand, F. Roosenbrand, Van der Zwet, Schmand, Wildschut (Van der Haas), Langejans, De Groot, Van Delft, Van Heerdt.

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read