HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk maakt favorietenrol waar bij geboorte derby

Koudekerk maakt favorietenrol waar bij geboorte derby

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Buren Koudekerk (opgericht in 1938) en Bernardus (sinds 1947) troffen elkaar nog nooit eerder in competitieverband, maar afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. De vooraf favoriet geachte thuisploeg loste de verwachtingen tegen het nog puntloze Bernardus in en won uiteindelijk vrij eenvoudig (4-0).

Koudekerk opende voortvarend en kwam al na acht minuten spelen op voorsprong. Yvar de Groot sneed door de Bernardus-defensie en vond bij de tweede paal Jay Langejans, die van dichtbij de bal voorbij keeper Luuk Enter schoot (1-0). Diezelfde De Groot was een paar minuten later de Hazerswoudse verdediging opnieuw te snel af  en oog in oog met Enter liftte hij de bal in het doel (2-0).

De bezoekers hadden in het eerste half uur niet veel te vertellen en Koudekerk leek op weg naar een monsterscore. De eerste kans voor de bezoekers was wel bijna direct raak, maar Bernardus-spits Kevin Kersseboom miste van dichtbij. Ook collega-aanvaller Daniël van Leeuwen had nog een mogelijkheid voor rust, maar Koudekerk-keeper Roy Dorrepaal redde bekwaam.

Na rust  domineerde de thuisploeg opnieuw en door twee snelle goals van Daniël Wildschut en Bas van Heerdt zat de wedstrijd in no time in de Koudekerkse pocket (4-0). Het laatste half uur geloofden beide teams het wel en konden beide trainers naar hartenlust wisselen. De nieuwe derby, die nooit een echte wedstrijd werd, kabbelde zo naar het einde en kende in Koudekerk een meer dan terechte winnaar. Het talrijk aanwezige publiek uit Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk vertrok na afloop van de wedstrijd gebroederlijk naar de gezellige Koudekerk-kantine, waar het gerstenat al rijkelijk vloeide.

Koudekerk-speler Jay Langejans, gekozen tot Man of the Match, over de wedstrijd:,, Het was vandaag natuurlijk een speciale wedstrijd, ook door al die sfeeracties vooraf en met een hoop publiek langs de kant. We waren vandaag vanaf minuut één de betere ploeg en vooral in het begin ging het lekker. Nee, ik had niet gedacht dat zo makkelijk zou gaan, alhoewel het misschien anders loopt als zij vlak voor rust nog die aansluitingstreffer maken. Meestal beginnen we na rust wat zwak, maar nu zaten we er in de tweede helft gelijk goed op en was de wedstrijd door die  twee goals vlak na rust snel beslist’’, aldus de middenvelder.

Koudekerk-trainer Ronald Rosdorff na afloop:,, Ik ben natuurlijk tevreden met de overwinning, maar vind wel dat we met name in de eerste helft wat meedogenlozer in de afronding hadden moeten zijn, dan sta je met rust al met 4-0 voor. Het belangrijkste is dat we vandaag niets hebben weggeven. Ja, op papier is dit een logische overwinning, maar je moet het eerst nog wel even doen’’, besluit de oefenmeester.

Koudekerk – Bernardus 4-0 (2-0). 8. Langejans 1-0, 13. De Groot 2-0, 52. Wildschut 3-0, 54 Van Heerdt 4-0. Scheidsrechter: Van Tilburg. Toeschouwers: 500.

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal, Van Asch, Roosenbrand, Van der Zwet, Schmand, Wildschut (63. Cetinkaya), Langejans, Van Heerdt (70. Van Delft), Roosenbrand, Van der Haas (80. Van Rijswijk), De Groot.

Opstelling Bernardus: Enter, Harkes, Moors, L. Verbeij, De Jong (67. Pijnacker), Schellingerhout (78. R. Verbeij), Rosdorff (76. De Boer), Van der Heiden, Van Leeuwen, Knobbout, Kersseboom.

Foto’s: Jan van der Lubbe (een fotoreportage volgt later vandaag!)