Vierde klasse A (zaterdag)- Koudekerk is erin geslaagd om de koppositie te behouden. Op eigen veld werd Hazerswoudse Boys met 2-1 teruggewezen. De ploeg van Ronald Rosdorff leidt zo de dans na tien speelronden, hoewel SJC nog op gelijke hoogte kan komen wanneer een inhaalduel tegen MMO winnend wordt afgesloten.

Rosdorff kon er slechts de laatste vijfentwintig minuten bij zijn omdat de trainer eerder die middag een crematie had. In de slotfase zag hij zijn  team wel de winnende maken. ,,Een prachtige goal van Jay Langejans die ook prima speelde, zo begreep ik. Hij is een van de jongens die zich prima ontwikkeld heeft en er vol voor gaat. Voorheen gaf hij de trainers nogal eens de schuld van het feit dat hij niet in 1 speelde, maar hij ziet nu in dat hij het zelf moeten laten zien. Hij is absoluut een plus voor het team dit seizoen. En zo groeien andere spelers ook door en ik zie wat ontstaan. Dit is een belangrijke zege, hoewel het ook anders had kunnen aflopen. Mijn staf informeerde mij dat Roy Dorrepaal ons prima op de been hield en dat zij het aluminium raakten. Aan de andere kant werd een doelpunt van Yvar de Groot afgekeurd en daar werd ons een geldig doelpunt ontnomen.”

Bryan van Delft had de thuisploeg op voorsprong gezet. Ivo Vogelaar bracht de formatie van Wilco Wapenaar echter op gelijke hoogte. ,,Onze eerste goal moet ook mooi zijn geweest. Bryan is natuurlijk een belangrijke aanvaller voor ons, zeker als hij topfit is. Verder hebben we met Sander Schmand een ‘sloper’ die ook nog eens graag in de bal komt. Verder wil ik niemand tekort doen van het team. In vergelijking met vorig seizoen is er een grote progressie in de groep en de drive is groot. Dat is prachtig om te zien. We gaan voor de winterstop nog naar Woubrugge toe en daarna ontvangen we SJC, een onberekenbare ploeg. Het zou heerlijk zijn om met een heel goed gevoel richting het trainingskamp te kunnen.”

Over de positie van Rosdorff is nog geen duidelijkheid. ,,Dat kan nog alle kanten op. Binnenkort volgen er gesprekken op de club. Ik ben er voor mezelf ook nog niet uit. Dit is al mijn vierentwintigste seizoen als trainer. Ik doe het met heel veel plezier, maar het zal ook vast een keer stoppen. Afijn, we gaan het zien. Voorlopig bijten we ons met zijn allen in dit seizoen.”

Note redactie: beelden via mediapartner Studio Alphen volgen alsmede een fraaie fotoreportage!