HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk wint maar kan periodetitel vergeten

Koudekerk wint maar kan periodetitel vergeten

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De eerder op 5 oktober afgelaste wedstrijd tegen FC Boshuizen stond nu op dinsdagavond 12 november gepland, plaats van handeling De Gruttolaan te Koudekerk. Althans tot dinsdagmorgen 10.00 uur, want om onduidelijke redenen moest er toch afgetrapt worden aan ‘De Kade’ in Leiden. Op het spekgladde veld won de ploeg van trainer Ronald Rosdorff na een 0-1 ruststand uiteindelijk met 0-4 in een wedstrijd waarin zeker gezien het aantal kansen in de eerste drie kwartier dubbele cijfers mogelijk waren geweest.

Nog voordat er een bal getrapt was al een fikse tegenvaller voor de bezoekers. De in vorm zijnde Jay Langejans stootte bij het openen van de kofferbak zijn hoofd met een bloedende hoofdwond als gevolg. Meespelen bleek onmogelijk. Direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Van de Wetering uit Oud Beijerland namen de Koudekerkers het initiatief, maar het eerder genoemde spekgladde veld zorgde er voor dat (steek)passes niet aankwamen.

De openingstreffer kwam er toch na een kwartier spelen. Uit een hoekschop van Yvar de Groot passeerde een speler van de thuisploeg zijn eigen keeper. Nauwelijks een paar minuten later werd De Groot de diepte ingestuurd, maar zijn handelingssnelheid lag te laag om voor verder gevaar te zorgen. Dat het bij de rust nog 0-1 stond mag een wonder genoemd worden en dat mocht met name spits Bryan van Delft zich aanrekenen. Grapte hij voor de wedstrijd tegen uw verslaggever nog over een brilletje, na de eerste helft is het wellicht een idee om samen eens een opticien te bezoeken want zelfs de grootste kansen gingen er niet in. Vanaf vijf meter, vanaf een meter, in twee instanties en zelfs in drie instanties lukte het niet. Om het missen van deze kansen alleen bij Van Delft neer te leggen is niet fair, keeper Mohammed Benchaou van Boshuizen verdient een groot compliment want kwam vaak als sterkste uit de strijd. En de thuisclub? Een tweetal schotjes konden doelman Roy Dorrepaal niet verontrusten.

Dacht de thuisploeg in de tweede helft nog kans te maken, de meeste toeschouwers zaten nog aan een bakkie, deze hoop was na een paar minuten al vervlogen. Sander Schmand schoot een strafschop feilloos binnen en de wedstrijd leek gespeeld. Fabian Roosenbrand zag zijn solo stokken op de paal. Vlak hierna volgde de eerste grote mogelijkheid voor de Kadebewoners maar het was Dorrepaal die de bal net over de lat tikte. Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd definitief beslist. Was het eerst een inzet van Van Delft die via een Boshuizer been doel trof, een paar minuten later maakte Schmand zijn tweede van de avond en dit wederom uit een strafschop. Verder gebeurde er niet zo veel meer in het restant van de tweede helft of het moest de gele kaart voor invaller Sidney de Schepper zijn, nauwelijks drie minuten in het veld kreeg hij het gele kartonnetje voorgeschoteld.

,,Ik merkte aan die gasten vooraf en in de rust dat er nauwelijks beleving was, dan is het uiteindelijk wel belangrijk dat je met drie punten terug naar Koudekerk gaat al had de uitslag natuurlijk veel hoger moeten uitvallen. Ik vond in de eerste helft hun aanvoerder (Mohammed Maatoug, AK) de beste man aan Boshuizen zijde die teveel vrijheid kreeg en dat hebben we na rust omgezet en zijn we nauwelijks nog in gevaar geweest”, aldus trainer Rosdorff na afloop.

Een ruime overwinning dus voor de ploeg uit Koudekerk, maar niet ruim genoeg want de eerste periode kan men uit het hoofd zetten. Koudekerk heeft 8-19 (+14), Kickers’69 8-19 (+16), Hazerswoudse Boys 7-17 (+17) en SJC 7-18 (+15). De beslissing valt op 21 december als de Noordwijkers de uitwedstrijd tegen MMO spelen.

FC Boshuizen – Koudekerk 0-4 (0-1) 14. eigen doelpunt FC Boshuizen 0-1, 48. Schmand 0-2, 60. Van Delft 0-3, 62. Schmand 0-4. Scheidsrechter Van de Wetering.

Basisopstelling FC Boshuizen : Benchaou, De Jong, Bergwijn, Rubertis, Klein, Chigharoe, Muanda, Hiwat, Kooij, Bouziane, Maatoug.

Opstelling Koudekerk : Dorrepaal, Van Asch (84. Van Aalst), J. Roosenbrand, Van der Zwet (87. Hakkaart), Schmand, Van der Haas, Cetinkaya (70. De Schepper), Van Delft, Van Heerdt, De Groot, F. Roosenbrand.