woensdag, april 24, 2024
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkLSVV'70 verliest twee punten op bezoek bij Koudekerk

LSVV’70 verliest twee punten op bezoek bij Koudekerk

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Bij LSVV’70 heerste na de o-o eindstand in en tegen Koudekerk louter teleurstelling. De ploeg van Freek Jansen was ondanks de rommelige voorbereiding op het nieuwe seizoen (slechts een paar oefenpotjes, en enkele trainingen) het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg. Een handvol kansen werden gecreëerd, maar die kregen geen passend vervolg.

Vooral na rust had Guus van Kessel met twee grote kansen zijn ploeg op voorsprong moeten schieten. Kouderkerk, alleen in de slotfase wat dreigender, speelde slordig en kon slechts tweemaal gedurende de wedstrijd LSVV doelman Thomas Waasdorp echt op de proef stellen. Het gemis van topscorer Bryan van Delft bii de ploeg van trainer Ronald Rosdorff was voelbaar. Ook de studentenploeg was overigens verre van volledig.

De sterk spelende Jos van Beuningen leidde voortreffelijk de defensie en strooide met heerlijke passes. De gasten kregen de eerste mogelijkheid dankzij een lastige terugspeelbal op doelman Roy Dorrepaal. Het bleef zonder gevolgen. Het beter combinerend rood-wit kreeg binnen het kwartier driemaal de kans om met het hoofd de score te openen. Vooral de eerste had na een prima aangesneden voorzet van Gerben Groenendijk binnengekopt moeten worden door Van Kessel. De gastheren waren niet bij machte om het de defensie van de Leidenaren lastig te maken in de eerste helft.

Na de rust kwam het eerste gevaar wel van de thuisclub via Bas van Heerdt, die zijn fraaie actie niet het gewenste vervolg zag krijgen. Daarna was het woord weer aan de bezoekers. Paulus Egberts kreeg het leer niet achter doelman Dorrepaal, na slordig balverlies bij de thuisploeg. Daarna volgden de eerder benoemde kansen van de niet gelukkig spelende Van Kessel. Een venijnige schuiver van Van Heerdt werd door doelman Waasdorp knap verwerkt. Ook Van Beuningen was niet trefzeker met het hoofd. De wedstrijd eindigde uiteindelijk doelpuntloos wat vooral door de ploeg van Jansen als een nederlaag werd ervaren  gezien de gemiste kansen.

Van Beuningen: ,,We kregen genoeg kansen om de zege te pakken en hebben weinig weggegeven. Het goede gevoel van het spel nemen we mee naar volgende week. We hebben onszelf te kort gedaan.”

Trainer Rosdorff was niet ongelukkig met het ene punt. ,,LSVV was de betere ploeg, zeker wat de kansen betreft. Aanvallend waren we machteloos. Vooral in de eerste helft leden we veel balverlies.” De trainer was wel tevreden over de instelling van zijn ploeg. ,,We hebben als team geknokt en daar begint het mee.”

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, Van Asch, De Schepper, J. Roosenbrand, Van der Zwet, F. Roosenbrand, Van der Haas, Schmand, Van Heerdt, De Groot, Wildschut.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Huisman, Van Beuningen, Van Luxemburg, Vissers, Van der Graaf, Wijnakker, Groenendijk, Van Kessel, Egberts, Kamp.

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read