Aarlanderveen werd eerder al kampioen en VVSB en LSVV’70 zijn zeker van nacompetitievoetbal. De kans dat ook Floreant straks mag gaan beginnen aan het toetje is na de 2-3 zege op Alphense Boys ook groot. De zege van de Boskopers kwam FC Oegstgeest niet heel goed uit. De fusieclub verloor verrassend van Zevenhoven en is nog steeds niet zeker van de tweede plaats. Een overzichtje van alle, veelal niet meer belanghebbende wedstrijden.

Football Factory-Roodenburg 1-3

Roodenburg is de doelstelling tot op drie punten genaderd. De Leidse ploeg wil uitkomen op dertig punten en na de 1-3 winst op Football Factory zijn er nog drie punten nodig. De ploeg uit Leiden-Noord heeft daar nog twee wedstrijden voor. De nederlaag van de thuisploeg betekende dat de roodzwarten nog steeds op slechts 1 zege staan dit seizoen. Die driepunten werd eerder behaald op, juist ja, Roodenburg. Er mag dus worden gesproken van revanche van Donmez en de zijnen. Voor de gasten scoorden Whalid Belkhir, Mohammed Matoug en Sabir Serraj. Roodenburg hoopt nog een plek te kunnen stijgen ten koste van Koudekerk. Van dit duel tussen de Leidse clubs volgt nog een fotoserie.

Aarlanderveen-Koudekerk 2-1

Kampioen Aarlanderveen maakte geen fout en bleef zo ongeslagen. Slechts vier keer stond de kersverse derdeklasser een gelijkspel toe. Dit keer overtuigde de thuisploeg niet, maar dat was ook de verdienste van de formatie van Ronald Rosdorff dat dapper weerstand bood. Toch kwam de lijstaanvoerder aan de leiding. Yvar de Groot bracht echter balans uit de rebound van een gemiste strafschop van Bryan van Delft. De 2-1 viel echter alsnog op fraaie wijze en zo werd duidelijk dat de withemden gaan eindigen als negende of tiende.

SJC-Meerburg 4-2

Voor Meerburg moet de gifbeker wel zo ongeveer leeg zijn. De ploeg van Alex Redel ging met 4-2 onderuit op bezoek bij SJC. De Noordwijkse zege zag er aanvankelijk niet naar uit, want de mannen uit Zoeterwoude pakten een 0-2 voorsprong via twee treffers van Joeri van der Voort. De thuisploeg liet het er evenwel niet bij zitten en hield de zege alsnog in eigen huis door treffers van Mike Verhoek (2), Danny Schelvis en Dandy Steenvoorden. Door deze nederlaag staan de withemden inmiddels op de uiterst teleurstellende voorlaatste plaats.

LSVV’70-Woubrugge 3-5

Het kantelpunt in deze wedstrijd moest worden gezocht in de rode kaart van Jos van Beuningen die hands maakte op de doellijn. De Leidenaren konden het daarna niet meer belopen en uiteindelijk werd een 3-1 voorsprong verspeeld en Woubrugge kon zelfs weglopen naar 3-5. Daardoor wisselden de ploegen van plaats op de ranglijst. LSVV’70 is nu zesde en de ploeg van Koos Dissedorp staat een plaats hoger. Freek Jansen zag Nils de Groot een achterstand wegpoetsen om vervolgens te kunnen aanschouwen dat Jiddo Doornenbal en Guido Leugering een marge van twee op het scorebord brachten. Na de uitsluiting van de betrouwbare kracht vloeiden de krachten weg bij de ploeg die al verzekerd is van nacompetitie. Bij Woubrugge was Chris Verhoef met vier doelpunten de grote man. Een fotoserie volgt!

Een kort verslag van FC Oegstgeest-Zevenhoven is in de maak!

Foto: met dank aan Ron van Welzen