Vierde klasse A (zaterdag)- Voor Koudekerk zit het seizoen er eigenlijk al op. De ploeg van Ronald Rosdorff speelt nog wel zes wedstrijden, maar na de vierde nederlaag op rij is welke rol dan ook uitgespeeld. Hazerswoudse Boys won de streekderby met 4-2 en is de ploeg van wit en rood nu gepasseerd op de ranglijst.

De trainer van de Koudekerkers was als altijd monter, maar baalt wel van de slechte reeks. ,,We hadden nog een aardige start, maar vervolgens gingen we weer eens in de fout in de omschakeling. Op dat vlak zijn we uiteindelijk geslacht. Dat is dit seizoen al vaak gebeurd en daarmee brengen we onszelf te vaak in de problemen. Dat is werkelijk waar ontzettend onnodig. Toch heb ik daarna veerkracht gezien en na de 2-2 kregen we ook de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Het tegenovergestelde gebeurde en dan ga je alsnog met een achterstand rusten. En de 4-2 na de onderbreking was ook al een kansloze tegengoal en dan stopt het wel zo ongeveer.”

,,De hoogste tijd om situaties te gaan herkennen en er juist naar te handelen”

De trainer, ook volgend seizoen nog op de bank bij de nu nummer negen op de ranglijst, zag het echter al eerder fout gaan bij zijn ploeg. ,,Dat was uit bij Floreant. Daar leden we een cruciale nederlaag en vanaf dat moment gaat het een beetje als een nachtkaars uit. Natuurlijk zullen we er alles aan doen om nog punten te sprokkelen, maar als we ons als een ezel blijven stoten aan dezelfde steen wordt dat wel een karwei. Ik blijf zeggen dat we nog steeds aardig kunnen ballen, maar het wordt de hoogste tijd om situaties te gaan herkennen en daar juist naar te gaan handelen.”

Roy van der Voort zette zijn ploeg op voorsprong, waarna Duco Rens er zelfs 2-0 van maakte. Na een kwartier verkleinde Ricardo van Rijswijk de achterstand en via jongeling Sven de Beelt kwam er zelfs weer balans. Van der Voort maakte er kort voor rust 3-2 van en een eigen doelpunt van Fabian Roosenbrand bepaalde de eindstand.

Voor Rosdorff biedt de huidige stand van zaken wel een kans om jonge spelers te laten ruiken aan het grote werk. ,,Dat is een positieve ontwikkeling ja, want we moeten nu ook al naar de toekomst kijken. We spelen zonder een aantal sterkhouders zoals Ruben van den Berg (geschorst) en Sydney de Schepper (geblesseerd aan de knie) en dat betekent dat er kansen liggen voor andere jongens. Overigens misten we ook Sander Schmandt die geen vrij kon krijgen van werk. Afijn, we moeten hier weer lering uittrekken en zorgen dat er weer wat vertrouwen terugkomt zodat we het seizoen nog behoorlijk kunnen afsluiten.”

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, Van der Zwet, J. Roosenbrand, F. Roosenbrand, Van Rijswijk, Cetinkaya, Wildschut, De Groot, Van Heerdt, Van Delft, De Beelt.

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen