Vierde klasse A (zaterdag)- Koudekerk is na de elfde speelronde weer van de troon gestoten. De ploeg van Ronald Rosdorff ging met 4-2 onderuit op bezoek bij Woubrugge en zag SJC voorbij komen. Laat dat nu net de tegenstander zijn op de laatste wedstrijddag van 2019 volgende week.

Bas van Heerdt sprak van een grote teleurstelling in het Koudekerkse kamp. ,,Dit was niet nodig geweest. Maar daar koop je niets voor na afloop. Onze start was erg slap en daar heeft Woubrugge van geprofiteerd. Het leek erop dat we vrijdagavond naar Ajax hadden gekeken om te zien hoe het niet moest.”

De buitenspeler vervolgt: ,,We pakten geen tweede ballen, wonnen de duels niet en lieten ons keer op keer aftroeven. De 1-0 hing al even in de lucht en die viel dan ook (doelpunt Bas Gorter, red.). Daarna kreeg Ricrado van Rijswijk zijn tweede gele kaart. De eerste was zeker terecht en daar kwam hij nog goed weg. Zijn tweede geel vond ik niet terecht. Hij hield zich juist in met al geel op zak. De tegenstander kruiste hem en ging naar de grond met een schwalbe. Dan speel je dus helemaal een moeilijke wedstrijd. Wel moet ik zeggen dat ik zelf daarna ontsnapte aan een rode kaart. Dat was het wel waard en daar schaam ik mij voor. Ik kwam goed weg met geel. Gelukkig kon die jongen wel doorspelen, maar dit was niet slim van mij.”

 

Geleidelijk aan kwam Koudekerk wel beter in de wedstrijd en er kwamen wat mogelijkheden. Woubrugge loerde echter ook op de 2-0 gezien de man meer situatie op het veld, maar het bleef bij één treffer na vijfenveertig minuten voetbal.

Na de pauze kon Woubrugge het eigen spelletje spelen. Koudekerk mocht opbouwen en de thuisploeg kon in de omschakeling met lange ballen gevaar stichten. Via Chris Verhoef en Gino Rolfes werd het 2-0 en 3-0 en daarmee leek de koers gelopen.

Van Heerdt: ,,We bleven echter wel proberen om er alsnog een wedstrijd van te maken en dat lukte. Ik mocht twee vrije trappen binnen schieten. De eerste werd onderweg door niemand aangeraakt en die andere poging zat er wel lekker in. We roken bloed met onze vechtspirit en zij werden nerveus. Helaas moesten we wel ruimte weg gaan geven en uiteindelijk maakten zij nog de 4-2 (weer Gorter, red.).”

Woubrugge bleek zeer gevaarlijk vanuit dode spelmomenten en daar kreeg Koudekerk de rekening voor gepresenteerd. ,,Dat zijn wel leermomenten ja. Het zou lekker zijn geweest om onze serie door te hebben kunnen trekken, maar we staan er op zich nog wel goed voor. Het is nu enkel zaak om volgende week niet te verliezen van het geslepen SJC. Als zij weglopen dan vrees ik dat zij het ook niet meer weg gaan geven. Het kan een interessante pot worden volgende week. Hopelijk is Bryan van Delft (ook Kenan Cetinkaya en Daan van der Zwet ontbraken) dan wel inzetbaar. Hij kon nu niet meedoen en zijn vervanger, Cedric van der Haas, moest er ook al snel af. Natuurlijk speelden we eerder ook langere tijd zonder Bryan en dat hebben we als team goed opgevangen. Hij is echter dermate belangrijk voor ons dat zijn meespelen gewenst is. Bij geen enkele club in de vierde klasse loopt zo’n topper rond.”

Ondanks de nederlaag ziet Van Heerdt een belangrijke rol weggelegd voor Koudekerk dit seizoen. ,,Als we een stap zouden kunnen maken, is dat dit seizoen. We zijn echt en vechtmachine geworden en kunnen bovenin mee blijven draaien. Het wordt moeilijker als er volgend seizoen weer wat derdeklassers van nu bijkomen. Wel moeten we niet teveel blessureleed en schorsingen oplopen, want in de breedte wordt het dan erg lastig.”

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, Van Asch, F. Roosenbrand, J.Roosenbrand, Van Rijswijk, Schmandt, De Groot, Langejans, Van Heerdt, Van der Haas, Wildschut.

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen, Koudekerk