Vierde klasse A

Kickers’69-Roodenburg

De ploeg uit Leimuiden liet twee belangrijke liggen in Leiden op bezoek bij LSVV’70. Althans, dat vond men zelf. De thuisploeg claimde eveneens dat er meer in zat. De ploeg van Erwin van der Zee kan de eerste periodetitel nog steeds pakken, maar dan moet alles mee zitten. Roodenburg bemoeit zich niet met deze prijs, maar wil zich wel verbeteren op de ranglijst. Tegen SJZ werd nipt verloren en die ploeg staat veel hoger op de ranglijst. Al met al verloor de ploeg van Nouri Essaoui wel vier van de laatste vijf wedstrijden en daardoor wordt nu plek elf ingenomen.

LSVV’70-Football Factory

Een wedstrijd die elk seizoen weer enigszins beladen is. Niet dat de brokstukken eraf vliegen op het veld, maar vooral vooraf wordt er nog wel eens met modder gegooid. Soms ludiek, soms wat over de grenzen. Beide ploegen willen de beste studentenclub van Leiden zijn en dat levert niet zelden een opgeklopt sfeertje op. Tot op heden waren de onderlinge duels telkens een prooi voor LSVV’70 wanneer de kemphanen tegenover elkaar stonden. Af en toe met een ruime score en in andere onderlinge wedstrijden was het verschil juist gering. LSVV’7o stelt tot nu toe een weinig teleur met zeven punten uit zes wedstrijden. Football Factory pakte j.l. zaterdag het eerste punt tegen Warmunda thuis. De ‘studentenclash’ is dit keer niet de Krakerrr van de Week geworden, maar wel zal er een samenvatting volgen op beeld. Wellicht een reden voor de heren om nog een stapje harder te lopen.

Meerburg-Bernardus

De resultaten van Meerburg zijn nog altijd grillig en dat beeld zou wel eens zo kunnen blijven dit seizoen. Met vallen en opstaan pasjes vooruit maken, zo is de wens aan de Rijndijk in Zoeterwoude. Koudekerk kwam afgelopen weekend in elk geval van de koude kermis thuis na een bezoek aan de ploeg van Huig Jan Heeringa. Door de driepunter van Meerburg staan er nu acht punten op de teller en zo wordt een plekkie in de middenmoot ingenomen. Bernardus baarde opzien door koploper Hazerswoudse Boys op 3-3 te houden, nadat het daarvoor alle duels verloren had. Daniël van Leeuwen was, niet voor het eerst, belangrijk voor de oranjewitten die op zoek zijn naar een opvolger van Gerard van der Klok, die recent de laan uit werd gestuurd. Dat is dus ook mogelijk bij een vierdeklasser en niet enkel bij een club uit Rotterdam-Zuid. Hoewel de trainer daar zelf zijn koffers pakte.

SJZ-Woubrugge

Het gaat zeker niet elke week met alle overtuiging maar SJZ sluit nog steeds aan in de kopgroep. De achterstand op koploper Hazerswoudse Boys, na zelf nipt gewonnen te hebben van Roodenburg en het gelijke spel van de ploeg van Wilco Wapenaar, bedraagt niet meer dan vier punten. SJC heeft wel vijf verliespunten minder, maar ook dat is nog niet onoverkomelijk. Of de ploeg van Arie van Duijn daadwerkelijk in staat is om bij te blijven, valt echter te bezien. Het is nog grillig en wisselvallig. Toch kan een zege op Woubrugge, dat zaterdag weer eens won na een mindere serie, ervoor zorgen dat de afstand met de middenmoot in elk geval groter wordt. Op dit moment heeft SJZ vier punten meer gesprokkeld dan Woubrugge, dat wel een duel minder in actie kwam.

Warmunda-Hazerswoudse Boys

Wat voor SJZ geldt, is eigenlijk ook aan de orde voor Warmunda. Er valt nog steeds lastig te duiden waar de blauwwitten staan. Ja, op de ranglijst wordt de zesde plaats ingenomen. Zoveel is zeker. Maar wat kan de van de zondag overgekomen club daadwerkelijk betekenen in deze klasse? In de voorbije speelronde werden twee punten achter gelaten in Leiden op bezoek bij Football Factory. De 1-1 leverde de roodzwarten het eerste punt op. Komende zaterdag wacht de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer een heuse test wanneer koploper Hazerswoudse Boys op bezoek komt. Kan Warmunda nu weer wel pieken zoals recent tegen LSVV’70 of wacht een plek in de middenmoot?

Koudekerk-MMO

Zuur was de nederlaag van Koudekerk op bezoek bij Meerburg. Onverdiend kon de zege van de Zoeterwoudenaren niet worden genoemd, maar er waren ook momenten dat de ploeg van Ronald Rosdorff het duel had kunnen beslissen. Wanneer dat laatste gelukt zou zijn, was de marge ten opzichte van de lijstaanvoerder tot 1 punt geslonken. Maar als dit en als dat telt nu eenmaal niet en dus moet Koudekerk drie ploegen voor zich dulden. Aannemelijk is dat er zaterdag weer drie punten bijkomen. MMO bungelt bij de onderste ploegen en maakt nog geen indruk. Het is ook de vraag of spelers van de groenwitten zijn aangedaan door de grote brand van de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk. Voor het pittoreske Hoogmade was het om begrijpelijke redenen een week om snel te vergeten.

Vierde klasse B

Sportief-Zwammerdam

Op SCH’44 staat vooralsnog geen maat. De koploper morste na zeven duels nog geen punt. Zevenhoven en Alphense Boys staan al op eerbiedige achterstand en daarachter is Zwammerdam terug te vinden. De groenwitten verzamelden elf punten uit zeven wedstrijden en dat zijn er acht meer dan de nummer voorlaatst Sportief. De net als Zwammerdam in het groen en wit gestoken ploeg won pas eenmaal. Woerden was het haasje. De overige wedstrijden werden verloren. Afgelopen zaterdag kwam Sportief, vanwege het oneven aantal clubs in deze klasse, niet in actie. Dat deed de ploeg van Jack Harmsen wel. In een tamelijk tumultueuze wedstrijd werd met 0-3 gewonnen van en in Kamerik.