Voorbeschouwing

Zaterdag vierde klasse A

7 december

FC Boshuizen – Meerburg

Was het de spanning in verband met de derby tegen SJZ en de daarmee gepaard gaande publiciteit en het grote aantal toeschouwers, het gemis van de in vorm zijnde Bauke Doeven of de kracht van de tegenstander? Feit was wel dat de puntendeling verdiend maar het geboden spel tegen SJZ ietwat teleurstellend was. Een serie van drie overwinningen op rij werd hiermee onderbroken. FC Boshuizen moet dan de tegenstander zijn waarin de serie van overwinningen weer wordt opgepakt. De Leidenaren wonnen de laatste twee wedstrijden. In de vijf gespeelde thuiswedstrijden vielen er gemiddeld bijna zes doelpunten per wedstrijd. Het zou dus wel eens een doelpuntrijke pot kunnen worden aan de Kade.

Hazerswoudse Boys – LSVV’70

De mannen van Freek Jansen en Jan Nonkes zijn nog niet constant genoeg, overwinningen worden afgewisseld met niet verwacht puntenverlies. Het schijnt dat ze in de Kikkerpolder nog op zoek zijn naar de wedstrijdbal van afgelopen zaterdag, volgens welingelichte bronnen ligt deze bij Jiddo Doornenbal thuis te pronken na zijn ‘valse’ hattrick tegen Bernardus. Met een Doornenbal op stoom en in de sterkste opstelling kunnen de Leidenaren het iedere ploeg lastig maken, zelfs de komende tegenstander uit Hazerswoude Dorp. Met 35 doelpunten voor de meest scorende ploeg, maar de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen tegen Koudekerk zal toch wel een deukje in het vertrouwen hebben opgeleverd voor de formatie van Wilco Wapenaar.

MMO – Football Factory

In Hoogmade staat er een heuse kraker op het programma, als de nummer laatst op bezoek gaat bij de ploeg die met twee punten meer één plek hoger op de ranglijst staat. Beide ploegen wisten nog niet te winnen, een uitgelezen mogelijkheid voor de Leidse studenten om van de laatste plaats af te komen en het puntenaantal zien te verviervoudigen. De Factorianen verloren afgelopen weekend de derby tegen FC Boshuizen. De 1-0 voorsprong in de rust leverde hoop op, maar een geïncasseerde rode kaart gooide roet in het eten en men moest uiteindelijk toch capituleren. Wordt het stuivertje wisselen onderin of slaat Met Moeite Opgericht de aanval af en neemt ruimer afstand?

SJZ – SJC

Na twee nederlagen op rij een verdiend punt ophalen bij goede buur Meerburg moet vertrouwen geven voor de wedstrijd tegen de Sint Jeroens Club uit Noordwijk. Dit vertrouwen zal ook nodig zijn want als de ploeg van Piet Alders compleet is en in de sterkste opstelling speelt zijn zij de te kloppen ploeg in deze afdeling. Trainer Arie van Duijn, gepokt en gemazeld in de voetbalwereld, zal ongetwijfeld een strijdplan klaar hebben om de Noordwijkers op een faire manier te bestrijden. Op voorhand een interessant potje. Vanaf deze kant ook alvast een fijne wedstrijd voor en de hartelijke groeten aan collega Theo de Meeuw.

Woubrugge – Koudekerk

De trotse lijstaanvoerder uit Koudekerk gaat op bezoek bij het inmiddels goed draaiende Woubrugge. Beide ploegen wonnen hun laatste vier wedstrijden, en met nog een inhaalduel te spelen kunnen de Woubruggenaren bij winst de ploeg van trainer Ronald Rosdorff op een verliespunt naderen. Spits Bryan van Delft is de man in vorm en ook middenvelder Jay Langejans lijkt niet meer weg te denken uit de basiself. Met slechts negen tegendoelpunten staat de verdediging en organisatie als een huis. Met Woubrugge en SJC als komende tegenstanders zal moeten blijken of dit huis nog steeds stevig op het fundament staat.

Roodenburg-Warmunda

Beide ploegen snakken weer eens naar een winstpartij. De Leidse ploeg hield aan de laatste vijf duels slechts 1 punt over, terwijl de blauwwitten slechts eenmaal wonnen in een reeks van vijf duels. Op de ranglijst hebben de Warmonders drie punten meer dan Roodenburg. De Leidenaren staan op plek elf en de formatie van Remco Breuer en Barry van Rijn neemt de tiende plaats in. Voor beide teams is de ranglijst niet zo zeer het allerbelangrijkste. Roodenburg wil stabieler worden en geleidelijk aan doorgroeien naar een meer stabiele ploeg. Voor Warmunda is het een leerjaar en dat gaat nu eenmaal met vallen en opstaan. In het voorbije weekend verloor de ploeg van Nouri Essaoui vrij kansloos van SJC en Warmunda redde het niet tegen hoogvlieger Kickers’69.

Zaterdag vierde klasse B

Zwammerdam – Woerden

Afgelopen zaterdag leverde een benauwde 0-1 zege op in de derby tegen Bodegraven. Invaller Martijn Vink ging als matchwinner van het veld. In dee laatste wedstrijd voor de winterstop, volgende week staan de Dammers stil, speelt de equipe van Jack Harmsen tegen Woerden, een ploeg die qua verliespunten betreft gelijk staat met de groenwitten. Een gevecht dus om plek twee op de ranglijst. Ongeslagen koploper SCH’44 staat al mijlenver uit zicht. Gezien de vorm van de Dammers, de laatste vier wedstrijden werden in winst omgezet, komt de winterstop wellicht uiterst ongelegen. Eerdere wedstrijden tegen ploegen uit de top drie gingen verloren, daar moet komende zaterdag dan maar eens verandering in komen.