Vierde klasse A

Koudekerk – Meerburg

Kouderkerk, vorig jaar nog uitkomend in de derde klasse, maakt een vrij kleurloos seizoen door. De mannen van Ronald Rosdorff verloren zaterdag kansloos bij het in vorm gerakende Alphense Boys (3-0). Koudekerk staat met 21 punten op een 7e plaats. De Koudekerkers ontvangen zaterdag Meerburg, dat afgelopen weekend met 0-1 verloor van Roodenburg. De Meerburgers konden derhalve geen vervolg geen aan de goede resultaten van de laatste weken. De ploeg van vertrekkend trainer Alex Redel staat met 14 punten op een 10e plek. Het eerdere duel  in Zoeterwoude-Rijndijk tussen beide clubs eindigde in een 1-1 gelijkspel. Voor beide teams geldt dat er een overtuigende eindsprint nodig is om het seizoen wat op te fleuren.

LSVV ’70 – Alphense Boys

LSVV’70 krabbelt voorzichtig omhoog op de ranglijst, bij  Football  Factory werd alweer de 3e zege op rij geboekt (0-5). De Leidenaren kunnen weer beschikken over het spitsenduo Guus van Kessel/Jiddo Doornenbal, dat afgelopen zaterdag viermaal doel trof. LSVV’ 70 wacht zaterdag een pittige kluif, Alphense Boys komt dan op bezoek. De Alphenaren zijn in blakende vorm, getuige het feit dat de laatste zes wedstrijden in winst werden omgezet. Een interessant treffen dus zaterdag in de Kikkerpolder tussen clubs die de weg naar boven hebben gevonden. De heenwedstrijd tussen beide verenigingen eindigde in een 2-4 zege voor LSVV ’70.

FC Oegstgeest – Woubrugge

FC Oegstgeest moest zaterdag op bezoek bij Floreant lang wachten op het bevrijdende doelpunt, maar vlak voor tijd wist Özcan Bayram namens de bezoekers toch nog het Boskoopse net te vinden. Een belangrijke driepunter voor de ploeg van Huig Jan Heeringa, die na afloop zag dat koploper Aarlanderveen verrassend twee punten had laten liggen bij Kickers ’69. Zaterdag ontvangt de vice-koploper subtopper Woubrugge, dat op zes punten afstand van de Oegstgeestenaren staat. De bezoekers zullen revanche willen nemen voor de veegpartij eerder dit seizoen, toen FC Oegstgeest met een 0-8 zege naar De Voscuyl terugkeerde.   

Roodenburg – Floreant

Na vijf nederlagen op rij, was er eindelijk weer winst voor Roodenburg. Het doelpunt van Sabir Serraj bij Meerburg was voldoende voor de mannen van Cengiz Donmez/Nouri Essaoui om de drie punten mee naar Leiden-Noord te nemen. Door dit resultaat steeg Roodenburg naar plaats twaalf. Komend weekend ontvangt Roodenburg Floreant. De heenwedstrijd in Boskoop eindigde in een 5-0 overwinning voor de Ploeg van Leidenaar Paul Pikaar.

Zevenhoven – Football Factory

Football Factory bleef na de nederlaag tegen LSVV ’70 op de laatste plaats staan. De Leidenaren krijgen zaterdag een uitgelezen mogelijkheid  om daar wat aan te doen. Football Factory gaat dan op bezoek bij Zevenhoven, dat slechts drie verliespunten minder heeft dan de Factorians.  Zevenhoven verloor afgelopen zaterdag met 3-1 van Woubrugge. De eerste wedstrijd tussen beide clubs in Leiden eindigde in een 2-3 zege voor Zevenhoven.